Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Krajevni praznik v Mestinju obeležili s prevzemom novega gasilskega vozila, gasilskim tekmovanjem in veselico (foto)


praznik_ks_mestinje_2016__1Minula sobota je minila v znamenju pestrega dogajanja po vsej bližnji in daljni okolici, v Mestinju so s pestrim programom obeležili krajevni praznik. Po popoldanski otvoritvi prenovljene ceste na Pijovcih, je sledil pozno popoldanski prevzem novega gasilskega vozila pri Domu gasilcev in krajanov v Mestinju, temu pa je sledilo še gasilsko tekmovanje in splošna veselica z ansamblom Vikend.

Mestinjski gasilci odslej z novim prevoznim sredstvom za prevoz moštva

Prvi mož mestinjskih gasilcev Erih Strašek, je na dogodku povedal, da je PGD Mestinje tudi v letu 2016 delovalo na različnih področjih, tako operativnem kot tudi na preventivnem. V svoje delo vključujejo mladino, člane, članice ter starejše gasilke in gasilce. Za vse te dejavnosti seveda potrebujejo prevozno sredstvo za prevoz moštva, kar so dokončno uresničili proti koncu leta 2015.

praznik_ks_mestinje_2016_2

Vozni park so obogatili z vozilom Ford Tourneo Custom, ki je nadomestil dosedanje 20 let staro vozilo. Večino denarja so gasilci zbrali z nesebično pomočjo sokrajanov (organizirali so tudi nekaj delovnih akcij, med njimi zbiranje odpadnih kovin, papirja ter pranje vodnjakov in cest) ter podjetnikov, ki so donirali sredstva za prepotreben nakup novega vozila, za nadgradnjo je sredstva namenila Občina Šmarje pri Jelšah.

Župan Stanislav Šket je ključe vozila najprej predal predsedniku Prostovoljnega gasilskega društva Mestinje Erihu Strašku, ta naprej poveljniku Davorinu Kosovelu, ta pa še vozniku Benediktu Krumpaku. Preden je voznik vozilo zagnal, pa je novo pridobitev mestinjskih gasilcev blagoslovil dekan in župnik Tadej Linasi.

Župan Stanislav Šket: križišče v Mestinju bi lahko bilo zgrajeno že v naslednjem letu 

Na priložnostni prireditvi je pred zbrane med drugim stopil župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, ki je uvodoma pohvalil krajane KS Mestinje in njihovo angažiranost na vseh področjih, od kulture, do pomoči drugim ipd.

Mimogrede je Šket omenil, da na Direkciji za ceste pripravljajo projekte za izgradnjo križišča pri Smehu. Po njegovih besedah bodo načrti razgrnjeni in predstavljeni krajanom še letos, prepričan je, da bodo skupaj našli rešitev in križišče bi lahko bilo zgrajeno že v letu 2017.

praznik_ks_mestinje_2016_3

Zbrane pa je nagovoril tudi predsednik KS Mestinje Branko Sever, ki je povzel pridobitve v kraju med obema praznikoma: “V lanskem letu smo v Krtincah obnovili približno 500 metrov ceste, letos na Pijovcih prenovili več kot 850 metrov ceste. Velika pridobitev v lanskem letu je čistilna naprava, na katero je priključenih vedno več uporabnikov, obnavlja se cesta Mestinje-Lemberg-Nova vas, nadgradnja pločnika in razsvetljava ob tej cesti”, je med drugim izpostavil Sever.

Dogodek so z nastopom popestrili malčki iz enote vrtca Mavrica in učenci podružnične šole Mestinje.

Gasilci tudi letos odlični na tekmovanjih 

Seveda velja omeniti, da je za mestinjskimi gasilci še ena uspešna tekmovalna sezona. Desetine so dosegale odlične rezultate na lokalni, regijski, pa tudi državni ravni (ekipa članov B je dosegla 6. mesto na državnem gasilskem tekmovanju v Kopru, uspešno pa tudi nastopa ekipa članic A, ki napreduje iz sezone v sezono in je tudi že dosegla nekaj prvih mest).

Uspehom se vse pogosteje pridružujejo mlajše desetine, še posebej na tekmovanjih v gasilski orientaciji in v gasilskem kvizu, kjer se uvrščajo na regijska in državna tekmovanja. Dobro pripravljenost so prikazali tudi na številnih meddruštvenih tekmovanjih.

Rezultate s sobotnega tekmovanja si lahko ogledate tukaj (klik!).

praznik_ks_mestinje_2016_4

Veselica z ansamblom Vikend

Krajevno praznik so, kot se za kraj spodobi, zaključili z veselico, ki je bila množično obiskana. Obiskovalce so zabavali člani ansambla Vikend, v poznih nočnih urah pa so razglasili tudi rezultate gasilskega tekmovanja. Tudi letos so organizatorji pripravili bogat srečelov.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

polovicka_celje_klik