Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. Festival vokalnih skupin Pop Rok Šmarje 2016 (foto in video)


festival_pop_rok_smarje_2016_1Sinoči se je v atriju šmarskega muzeja baroka odvil že tretji festival Pop Rok Šmarje, ki je privabil približno sto obiskovalcev. Nastopile so štiri odlične vokalne skupine, dogodek je povezoval vedno zabavni Mato Žgajner.

Prvi so se predstavili člani zasedbe Amadeus, ki nastopajo že 17 let. Njihov repertoar je širok, trenutno so osredotočeni na slovenske in skladbe s področja bivše Jugoslavije. So organizatorji festivala Pop Rok.

Za Amadeusi so na oder stopili člani vse bolj prepoznavne in priljubljene zasedbe Il Divji, katere člani prihajajo iz Štajerske. Pet fantov, ki sestavljajo zasedbo, glede repertoarja in zasedbe pravijo takole: “Predstavljajte si, da imajo dalmatinec, štajerc in član New Swing Quarteta 5 sinov, no to smo mi“.

festival_pop_rok_smarje_2016_2

Tretji so na oder stopili člani zasedbe Groove Enough, akapelna naveza petih vokalistov, v kateri prevladuje štajersko narečje s pomembno začimbo z ljubljanskega konca. Skupaj ustvarjajo približno leto in so na letošnjem festivalu Sredi Zvezd osvojili 3.mesto. Njihov program vsebuje jazz, pop, country ter druge glasbene žanre.

Zadnji pa so se predstavili člani zasedbe 4Given, ki predstavlja svež val gospel glasbe pri nas. Z delovanjem v različnih skupinah in projektnih zasedbah so pomembno prispevali k uveljavljanju in popularizaciji a cappelle pri nas. So odlični interpreti in od samega začetka posegajo v aranžmaje pesmi, s čimer v njih vnašajo elemente vocal play glasbe, za katero je značilno vokalno oponašanje različnih inštrumentov, dodatnih zvokov in efektov, tako da za poln in sočen zvok elektronskih sploh ne potrebujejo. Poleg pisanja priredb ustvarja skupina tudi avtorsko glasbo.

festival_pop_rok_smarje_2016_3

Po končanih nastopih je sledilo že tradicionalno druženje v župnijski kleti.

V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete insertom sinočnjega koncerta, pripravili pa smo tudi galerijo fotografij.

eH

rokovo-2016-polsi-klik