Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ZiR: v Imenem nesreča potniškega letala (foto in video)


V soboto popoldne je ob 16. uri kmalu po vzletu iz letališča Edvarda Rusjana Maribor letalo s 24 potniki opazilo težave z motorji. Potreben je bil nujen zasilni pristanek, zato jih je Kontrola zračnega prometa Slovenije usmerila na najbližje vzletišče v Imeno. Letalo je ob trdem zasilnem pristanku razpadlo, ob trku pa se je kabinski del zaletel še v hangar na letališču. Prišlo je do manjših eksplozij in iztekanja goriva. Več ljudi nesreče ni preživelo, nekaj jih je ostalo ukleščenih v ostankih zrakoplova in v neposredni okolici zelo težko poškodovanih.

zir (2)

Na območju Občine Podčetrtek so se aktivirale vse gasilske enote, štab Civilne zaščite, enote nujne medicinske pomoči, ekipa Rdečega križa, policija, kinološko društvo reševalnih psov Celje in druge sile za zaščito, reševanje in pomoč, ki so se vključile v reševanje.

Tokrat je šlo samo za vajo! Skupna služba za Civilno zaščitno in požarno varnost je v sodelovanju z Občino Podčetrtek na vzletišču v Imenem pripravila večjo vajo zaščite in reševanja.

zir (1)

Vabljeni k ogledu galerije fotografij in videoprispevka.

polovicka_celje_klik

Save

Save