Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začeli obnovo ceste Jelce-Presečno; Slivniško jezero obdano


spodnje jelce-presecno stanje maj 2016
Dosedanje stanje ceste je nezavidljivo

Občina Šentjur je z asfaltom preoblekla še zadnji odsek cestišča ob Slivniškem jezeru, tako da je zdaj to v celoti možno obvoziti brez nadležnega prahu. Na drugi strani slivniške krajevne skupnosti bodo uredili odsek Spodnje Jelce-Presečno, ki so ga močno načeli plazovi. Cestni odsek med Jelcami in mejo z občino Dobje je dolg 1.250 m in že davno ni več ustrezal standardom varne vožnje. Več kot polovica trase doslej še ni bila asfaltirana.

Projekt obravnava ureditev oz. rekonstrukcijo lokalne ceste Sp. Jelce – Presečno in sicer 1. faza. Obnovljen bo odsek ceste na relaciji od križišča z lokalno cesto na meji z Občino Dobje v kraju Presečno proti kraju Sp. Jelce v dolžini 1.250 metrov. Obstoječa cesta v dolžini 720 metrov je trenutno v makadamski izvedbi širine cca 3,0 metra, ostali del pa v asfaltni izvedbi širine cca 2,8 metra. Obstoječe asfaltno vozišče je v slabem stanju saj je močno razpokano in neravno, mestoma so opazni tudi večji posedki vozišča.

Na celotnem 1.250 metrov dolgem odseku bo izvedeno novo asfaltno vozišče širine 3,5 metra. Zaradi ustreznega odvodnjavanja bo na posameznih odsekih izvedena asfaltna mulda širine 0,5 metra. Na nevarnih odsekih bo postaviljena tudi odbojna ograja. V sklopu urejanja ceste bodo sanirani tudi štirje plazovi, za potrebe širitve vodovodnega omrežja se bo v cestno telo položila nova vodovodna cev.

kladnik diaci podpis junij 2016Dela bo izvajalo podjetje Nizke gradnje Kladnik, Anton Kladnik s.p. iz Gorice pri Slivnici, ki je bilo najugodnejše na javnem razpisu. Vrednost del po ponudbi znaša 415.833,80 EUR. Z deli bo izbrano začelo takoj po podpisu pogodbe, zaključena pa naj bi bila do sredine oktobra letos. Nadzor nad deli bo opravljalo podjetje Gins d.o.o. iz Vojnika.

Med letošnjimi investicijami v cestno omrežje je to ena večjih, ni pa edina. Občina namreč prenavlja cesto na Botričnici,  modernizira se javna pot Stara Žaga–Pavlič (KS Planina pri Sevnici, povezava na Bohor), zahtevna je prenova ceste na Botričnici, obnova v Ulici I. celjske čete pa prav tako predvideva sanacijo kar štirih plazov.

§ § §

Z ureditvijo 450 metrov dolgega odseka je sedaj z asfaltno prevleko obkroženo vso Slivniško jezero, ki je kot vodna akumulacija nastalo pred 40 leti. S površino 85 hektarjev spada med 20 največjih jezer v Sloveniji. Sama obala meri okoli 8 kilometrov, nekaj daljša pa je pot naokoli.

Za ta projekt so porabili 50 tisočakov, občina pa ga je na podlagi prijave krajevne skupnosti Slivnica pri Celju sofinancirala iz razpisa za modernizacijo in sanacijo občinskih cest. Del sredstev so primaknili tudi krajani, ki sedaj še z bolj odprtimi rokami čakajo na turistične obiske t.i. Kozjanskega morja.

mavricni2016-polsi-klik