Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi najboljši slatinski učenci na slavnostnem sprejemu; predstavili tudi raziskovalne naloge


naj ucenci rogaska 2016Pred tednom dni je 26 učenk in učencev, ki so vsa leta osnovne šole zaključili z odličnim uspehom ali pa so se s svojim znanjem povzpeli do državnih oz. mednarodnih tekmovanj, sprejel tudi župan občine, mag. Branko Kidrič.

Župan je povedal, da je vesel, da so se odzvali povabilu na ta dogodek, ki je zanj nekaj posebnega, saj ima priložnost dati pozornost najboljšim učencem in jim za dosežene uspehe osebno čestitati. V kratkem nagovoru je poudaril, da se občina trudi zagotoviti dobre prostorske pogoje za osnovnošolsko in glasbeno izobraževanje, vendar je to le kamenček v mozaiku uspeha, za katerega je potrebno trdno delo in tvorno sodelovanje učencev, učiteljev in ravnateljev. Za to gre zahvala vsem. Da jim vrednote, kot so delovne navade, odgovornost, čut do sočloveka, spoštovanje … niso tuje so z doseženim že dokazali. Vse te lastnosti pa velja obdržati in nadgrajevati, saj je v današnjem zahtevnem času samozadostnost bistveno premalo. Zaželel jim je še nadaljnjo uspešno pot in da s pridom prenesejo v prihodnje vse kar so uspeli v času šolanja pridobiti v šoli, med prijatelji in doma.

Na koncu je povabljenim učencem izročil spominska darila in jim zaželel prijetne zaslužene počitnice, ki naj bodo oddih od opravljenega dela in priprava na nove izzive.

Sprejema so se udeležili:

s I. OŠ: Simon Srebot, Eva Zupanec, Simon Šipec, Žan Tomaž Šprajc, Maja Pirš, Aleks Stančin, Angelika Škrabl, Tine Pirš in Gregor Virant;

z II. OŠ: Zala Jager, Uroš Kos, Žana Drimel, Bor Hartl, Jan Hartl, Nadja Oblak, Miho Bjelovučić, David But, Nika Drašković, Damir Šarlah, Jaša Virant in Klara Junkar Klančnik;

iz glasbene šole: Roberta Bataljak, Ana Junger, Doroteja Špiljak Mikolič, Jakob Napotnik in Lucija Fric.

 §  §  §

Predstavitev raziskovalnih nalog

Kakšni so bili začetki glažut, kakšna so bila pravila lepega obnašanja včasih in kakšno so danes, to je le nekaj vprašanj, na katere smo lahko dobili odgovor na letošnji javni predstavitvi raziskovalnih nalog. Ta je v soorganizaciji Občine Rogaška Slatina in Knjižnica Rogaška potekala 14. junija v prostorih tamkajšnje knjižnice.

19 mladih iz slatinskih osnovnih šol in Šolskega centra so pod vodstvom šestih mentorjev izdelali in predstavili šest zanimivih tem:

• Onesnaženost z radonom,
• Ars vitrarium (Slatinske glažute),
• Polgoli kras malotravniške doline v krajinskem parku Boč – Donačka Gora,
• Olika je odlika,
• Olika, kot se šika ter
• Mini potep za maksi nasmeh.

Od tega sta dve nalogi delo dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina in sta bili na državnem tekmovanju, ki ga vsako leto pripravlja Zveza za tehnično kulturo Slovenije, ovrednoteni z bronastim priznanjem.

Ob zaključku predstavitve raziskovalnih nalog je prisotne nagovoril župan mag. Branko Kidrič, ki je prepričan, da so se tudi ta dan prisotni lahko naučili kaj novega. Konstantno število mladih, ki se odloči, da bo svoje znanje še nadgradilo v temah, ki jih zanimajo, pa kaže, da je v šolah smiselno nadaljevati z raziskovalnim delom, saj takšno delo mlade spodbuja k samostojnemu in ustvarjalnemu delu.

polsi-koles-klik