Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šmarje pri Jelšah praznuje

obcina-smarje-praznujeJunija praznuje Občina Šmarje pri Jelšah. Praznične prireditve so se začele konec minulega tedna, sklenili jih bodo v prvi polovici julija. V koledar prazničnega dogajanja je vpisanih več kot 40 športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, koncertov, otvoritev, srečanj.

Nagrade za večletno aktivno delo

Osrednja slovesnost bo v petek, 17. junija. Na njej bodo podelili letošnje nagrade in priznanja. Plaketo občine bodo po sklepu občinskega sveta za izjemen prispevek k razvoju vinogradništva in dvigu vinske kulture v občini Šmarje pri Jelšah izročili Janiju Vrežetu, predsedniku Društva vinogradnikov in kletarjev Trta. Priznanji bosta prejela Anton Vrbek za aktivno večletno in prizadevno delo v društvih in krajevni skupnosti Zibika ter Vlado Deželak za večletno aktivno soustvarjanje kulturnega utripa v Šentvidu pri Grobelnem. Denarno nagrado po sklepu občinskega sveta prejme Prostovoljno gasilsko društvo Sladka Gora.

Z zanimivim kulturnim programom na osrednji slovesnosti bodo obeležili tudi 780-letnico prve pisne omembe imena kraja Šmarje pri Jelšah, dolgoletnega občinskega središča.

Kolesarska steza, pločnik, obnove

Ob letošnjem prazniku se v občini Šmarje pri Jelšah veselijo novih pridobitev. 10. junija bo slovesna otvoritev muzeja baroka, ki se je bo udeležil minister za kulturo Tone Peršak. Muzej je bil gradbeno končan leta 2012, postavitev baročnih kipov je potekala od začetka minulega leta in je zdaj zaključena.

Na Belem je končana gradnja pločnika in javne razsvetljave, urejeni sta avtobusni postajališči in osvetljena prehoda za pešce. Direkcija za infrastrukturo bo v prihodnjih dneh še preplastila odsek regionalne ceste skozi naselje. V Dolu pri Pristavi je končana gradnja kolesarske steze. Začela so se dela na cesti Mestinje-Lemberg-Nova vas, prva faza, v teh dneh bodo podpisali pogodbo še za izvajanje druge faze. Izbrani izvajalec obeh faz je podjetje Gaal iz Sel.

Zaključujejo se obnovitvena dela v stari šoli v Šmarju pri Jelšah ter ureditev vinske kleti in prostorov za Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta v Skazovi hiši. Uradna otvoritev vinske kleti bo septembra ob začetku trgatve. Ob Skazovi hiši bo urejeno novo parkirišče.

Tradicionalne prireditve

Pestro praznično dogajanje po občini bodo sooblikovala številna društva in drugi organizatorji, ki pripravijo že tradicionalne prireditve. Prvi junijski konec tedna bo v znamenju slikarske kolonije Zibika-Tinsko. K poletnemu kulturnemu utripu bo svoje dodalo glasbeno dogajanje v sklopu Rokovega poletja in PopRok festivala. Nepogrešljiva sta stand up večer na Jelšingradu in branje poezije na festivalu Pranger. Nepozabno zabavo obljubljajo mladi, ki organizirajo koncert Crvene jabuke in Učiteljic v sklopu festivala ŠOK, ter pivnica Lipnik, ki s Tanjo Žagar, Mambo kingsi, Akordi in drugimi glasbeniki obeležuje 20-letnico delovanja.

Seveda bo pestro tudi športno dogajanje ob prazniku občine. Na svoj račun bodo prišli pohodniki, kolesarji, nogometaši, odbojkarji, strelci, balinarji, tenisači, šahisti …

Zanimivega dogajanja vse tja do sredine julija torej ne bo manjkalo, zato ne prezrite koledarja dogodkov v desnem stolpcu Kozjansko.info.

cestitka-zupan
(klik za povečavo županove čestitke občanom)