Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun in Rogaška končala s sezono


koncnica cetrfinala kosarka 2016V tretjih in obenem odločilnih četrtfinalnih tekmah končnice košarkarskega prvenstva sta tako šentjurski Tajfun kot slatinska Rogaška gostovala in se na koncu s porazom poslovila od sezone.

Olimpija je dobro začela in povedla z 10:3. Tajfun se je približal s trojkami, ki so jih na tej tekmi zadeli solidnih 11. Tudi v drugi četrtini so gostitelji najprej povedli za 7 točk, a so jim Šentjurčani, ki so imeli na tribunah številčno in glasno podporo prišli povsem ob bok. Polčas – 40:40. V 25. minuti sta bili ekipi izenačeni na 47, a je do konca 30. minute zeleno-belim uspel niz 11:1. V 32. minuti je Olimpija povedla za 14 točk, a so sledile tri trojke Tajfuna za 62:57. Po trojki Parkerja je v 37. minuti na semaforju pisalo 63:60. V izteku tekme je žoga bolj ubogala Ljubljančane, ki so se tako uvrstili v polfinale končnice.

UNION OLIMPIJA : TAJFUN 73:63 (23:20, 17:20, 18:8, 15:15) [2:1 v zmagah] Bolčina 15, Čebular 12, Bratož 11, …

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čestitke Union Olimpiji za zmago ter tudi vsem ostalim ekipam za preboj v polfinale Lige Nova KBM. V preostanku tekem v sezoni jim želim vso srečo. Če se ozrem nazaj, je za našo ekipo sezona, polna vzponov in padcev. Po zgodovinskem uspehu smo osvojili še Superpokal. Posebej sem ponosen na fante, ker so po kar nekaj porazih pokazali pravi značaj, ter končnico Lige za prvaka ter v četrtfinalu znova igrali svojo igro. Žal smo bili na prvi stopnici končnice za las prekratki, a tako je v športu. Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil našim sponzorjem, še posebej generalnemu sponzorju Tajfunu. Zahvala gre tudi upravi kluba, ki nam je omogočila še boljše pogoje kot v preteklosti, nikakor pa ne morem niti mimo zvestih navijačev, ki so nas spremljali po Sloveniji in na tekmah Lige ABA. Posebna zahvala gre tudi mojemu strokovnemu štabu, brez katerega nam vse to zagotovo ne bi uspelo.”

§ § §

Slatinčani so gostovanje v Domžalah začeli odlično, saj so uvodno četrtino dobili z dvojno prednostjo. S serijo 14:2 so jih gostitelji prehiteli že po treh minutah druge četrtine, ki so jo sicer dobili s štirimi točkami prednosti. Barvarji so sredi tretje četrtine vodili z dvomestno prednostjo, slatinskim navijačem pa so se na tribunah pridružili še šentjurski, ki so se vračali iz Stožic. Zaostanek gostov je bil po trojki Bobana enomesten (66:58) tri in pol minute do konca, ko je bilo še dovolj časa za preobrat. Do konca so točke dosegali zgolj domači košarkarji, ki so na koncu dosegli prepričljivo zmago.

HELIOS SUNS : ROGAŠKA 74:58 (11:22, 28:13, 14:10, 21:13) [2:1 v zmagah] Ferme 11, Boban 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “V prvi četrtini smo igrali naravnost fantastično, od takrat naprej pa je šlo vse le še navzdol. Izgubili smo glavo in na igrišču delali nerazumljive napake. Ob tem smo imeli težave z osebnimi napakami, poškodoval se je tudi Davis. Sedaj je, kar je. Čestitke Helios Sunsem za preboj v polfinale Lige Nova KBM ter velika zahvala našim navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati v tako velikem številu.”

tek-po-smarskih-polsi-klik