Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Steklarna Rogaška pod novimi lastniki odlično posluje


steklarna_rogaskaPo lanskoletnem korenitem obratu v poslovanju je Steklarna Rogaška v minulem letu dosegla skoraj 6,4 milijona evrov čistega dobička, kar je pravo nasprotje od leta poprej, ko je imela 2,7 milijona evrov minusa. Uspeh pripisujejo posledica lastniških sprememb.

Po pisanju Financ je poslovni preporod posledica lastniških sprememb, ki so se zgodile lani, takoj po prevzemu so namreč začeli izvajati načrt tehnološke prenove in do konca prejšnjega leta prenovili vso opremo: obe talilni peči, postavili so kislinsko polirnico stekla in prenovili tudi drugo opremo. Skupno so za posodobitev steklarne porabili šest milijonov evrov.

Seveda pa ima Steklarna Rogaška vseskozi odlično usposobljene steklarje, manjkala je le posodobljena oprema, ki je omogočila povečanje proizvodnje. Poleg tega pa so namenili veliko pozornost in denarja varstvu pri delu. Vsled tega so zaposlenim nabavili vso potrebno zaščitno opremo, redno tudi preverjajo, če jo ustrezno uporabljajo. Po pisanju Financ so število poškodb pri delu lani zmanjšali za kar 85 odstotkov.

Uspehe pa pripisujejo tudi novim trgom, ki so se odprli s prihodom novih lastnikov. Izvažajo v ZDA, Avstralijo, imajo pa tudi prodajni oddelek za jugovzhodno Evropo (največ izvozijo v Hrvaško in Grčijo, in Bližnji vzhod, kjer izvažajo v Izrael in Egipt). Poleg tega izvažajo še v Rusijo in nekatere nekdanje sovjetske republike, pomemben je tudi izvoz na območje EU, predvsem v Nemčijo in Avstrijo.

Več v Financah (klik!).