Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška bo še igrala


rogaska helios maj 2016Košarkarji Rogaške so na drugi polfinalni tekmi četrtfinala končnice z zmago proti Domžalčanom izenačili serijo na ena in si tako priigrali možnost za določilno, tretjo, tekmo.

Otvoritveno četrtino so nekoliko bolje začeli gostje, ki so največ vodili s petimi točkami prednosti. Do enake prednosti so prišli tudi v začetku druge četrtine, potem pa sta bili ekipi do polčasa dokaj izenačeni. Slatinčani so zablesteli po glavnem odmoru, ko so povedli za 11 točk in dvignili na noge številno domače občinstvo. Tekme je zadnji četrtini spremenila tok, saj so gostje hitro prišli le na točko zaostanka in bati se je bilo za ponovitev scenarija izpred nekaj dni. Domači košarkarji so tokrat zmogli dovolj osredotočenosti in se znova oddaljili od barvarjev ter zmagali z dvomestno prednostjo. Tretja tekma bo v torek, 17. maja, v Domžalah.

Rogaška : Helios Suns 76:64 (14:17, 20:19, 17:6, 25:22)

Ferme 18, Fon 15, Davis 13, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Videli smo tipično tekmo končnice, z veliko napakami v igri, a tudi z obilico borbenosti na obeh straneh. Srečanje smo prelomili v tretji četrtini, ko smo nasprotnikom dopustili le šest točk, v zadnjih desetih minutah pa nato obračun mirno zaključili. Vse skupaj je potrebno sedaj pozabiti, torek je dan odločitve.”

Jakša Vulić, trener Heliosa Suns: “V prvem polčasu smo igrali dobro in bili uspešni pri metih. Vseskozi smo držali manjšo prednost. V drugi polovici srečanja smo bili na to pri metu slabši, Rogaška pa je tudi izkoristila že naše poznane probleme s številom visokih košarkarjev. Domačini so zasluženo zmagali.”

V nedeljo bo Tajfun ob 18.00 v Hruševcu skušal izenačiti serijo proti Unionu Olimpiji.

*foto: KKR

tek-po-smarskih-polsi-klik