Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 5. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurKršitev javnega reda na vlaku

Policisti so bili 25. 4. 2016 obveščeni o občanu, ki se je na vlaku nedostojno vedel do sprevodnice, jo zmerjal in žalil, prav tako pa ni imel vozovnice za vlak. Policisti so mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pogrešana oseba

Policisti so bili 26. 4. 2016 obveščeni o pogrešanem občanu iz Šedine, ki je prejšnji dan odšel od doma in se ni vrnil. Med iskanjem omenjenega je bil v gozdu v bližini pogrešančevega doma najdeno njegovo kolo z motorjem in nato pregledana okolica s strani policistov, gasilcev in svojcev, vendar pogrešani v prvem delu iskanja ni bil najden. Pogrešanega je nato poškodovanega v starem bunkerju v gozdu našel sosed. Za poškodovanega so poskrbeli reševalci, o zadevi pa bodo policisti napisali poročilo na tožilstvo.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 27. 4. 2016 obveščeni o sporu med znancema v Jakobu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do besednega spora, pri katerem je eden izmed udeležencev kršil javni red in mir, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Požar na vozilu

Policisti so bili 27. 4. 2016 v večernem času obveščeni o požaru na vozilu v Marija Dobju. Ugotovljeno je bilo, da je starejše vozilo med vožnjo pričelo izgubljati moč, nato pa se je začelo kaditi in nato goreti pri motorju, nakar se je ogenj razširil na celotno vozilo, ki je v celoti zgorelo.

Psi pomorili kozi

Policisti so bili 28. 4. 2016 obveščeni da so neznani psi prišli v ogrado v Trški Gorci, kjer ima občan koze in mu napadli več koz. Pri tem so pomorili 2 kozi, eno pa poškodovali v tolikšni meri, da jo bo treba usmrtiti. Policisti še zbirajo podatke o lastniku psov, ki bi moral poskrbeti, za svoje živeli, da ne bi bile nevarne okolici.

Vlom v lokal

Policisti so bili 29. 4. 2016 v jutranjih urah obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Dolah, kjer je neznanec vlomil v objekt in odtujil predal registrske blagajne z menjalnim denarjem ter nekaj cigaret. Z omenjenim dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 400 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, ter bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Nasilje v družini

Policisti so bili 29. 4. 2016 v večernem času obveščeni o sumu kaznivega dejanja Nasilje v družini, kjer naj bi občan izvajal nasilje nad svojo izvenzakonsko partnerico. V zvezi zadeve so zbrali obvestila in osumljencu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa sledi tudi kazenska ovadba na tožilstvo.

Požig kresa

Policisti so bili v noči na 30. 4. 2016 obveščeni, da so neznanci v Dolgi Gori zakurili kres, ki je bil pripravljen za kresovanje. Materialne škode ali ogroženosti ni bilo, je bilo pa veliko slabe volje.

Kršitev javnega reda v zasebnem prostoru

Policisti so bili 2. 5. 2016 obveščeni, da je prišlo do spora med družinskimi člani v Srževici. Na kraju so policisti ugotovili, da sta javni red in mir kršila brata, katerima so izdali plačilna naloga.

  Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

malice-zonta-polsi-klik