Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ne zamudite: Prvi Festival Amaterskega Filma v Šmarju pri Jelšah!


festival-amaterskega-filmaŠmarje pri Jelšah, IX. maj – Festival Amaterskega Filma bo potekal v petek, 13. 5. 2016, in v soboto, 14. 5. 2016. Tekmovalni del se bo odvijal v soboto, 14. 5. 2016, v dvorani Kina Šmarje, ki deluje v sklopu Knjižnice – kulturnega doma Šmarje pri Jelšah. Organizator festivala je Knjižnica Šmarje pri Jelšah. Festival Amaterskega Filma je sestavni del Tedna vseživljenjskega učenja in Parade učenja v Šmarju pri Jelšah. Ob projekciji filmov bomo v sklopu festivala izvedli še otvoritveni večer, delavnice …

 Namen festivala je predstavitev amaterskega filma širši publiki, spodbuditi mlade k ustvarjanju, promocija Šmarja pri Jelšah in narediti prepoznaven dogodek, ki se izvaja prvo leto z željo, da postane tradicionalen. K ustvarjanju smo povabili ustvarjalce iz celotne Slovenije, med prijavljenimi filmi bomo izbrali več kratkih amaterskih filmov, ki jih bomo predvajali na zaključnem dogodku. Med njimi bomo izbrali nagrajenca po izboru strokovne komisije, ki bo prejel finančno nagrado, ki jo zagotavlja Klub študentov šmarske regije in Obsotelja, v vrednosti 300 eur.

Razpis za prijavo amaterskih filmov je potekal do petka, 6.5., do 12. ure. Prijavilo se je 24 tekmovalcev iz celotne Slovenije, prijavili so 34 filmov. V sredo, 11.5., ob 11. uri, bo zasedala izbirna komisija festivala, ki bo opravila predizobor filmov. Filme, ki se bodo uvrstili v tekmovalni del, bomo razglasili na spletni strani www.s-je.sik.si in na Facebook strani Kino Šmarje. Zaporedje predvajanja filmov bo določil žreb, v petek, 13. 5., ob 20. uri, na otvoritvenem večeru festivala.

Program Festivala Amaterskega Filma:

Petek, 13.5.2016, ob 20. uri – Otvoritev Festivala Amaterskega Filma (gosta: dr. Milan Čoh in Aljoša Kovačič)

Sobota, 14.5.2016 – Delavnice

od 9.00 do 10.30 – Praktični primer nastajanja igranega filma (z mentorji Luksuz produkcije, Krško)

od 11.00 do 12.00 – Od ideje do filma (Alen Pavšar in Mateja Zorko Pavšar, Vloga za Emo)

Sobota, 14.5.2016, ob 19. uri – Tekmovalni del festivala

Ogledali si bomo tekmovalne filme, dogodek bo povezoval Aleš Novak. Filme bo ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo Boštjan Vrhovec (predsednik strokovne komisije Festivala Amaterskega Filma, filmski režiser celovečernih filmov, kratkih igranih, dokumentarnih filmov, režiser več kor 200 reklamnih sporočil, režiser TV-igranega programa na RTV SLO in radijskih iger, filmski kritik, predavatelj filmske režije na Visoki šoli za umetnost na Univerzi v Novi Gorici), Jože Čakš (direktor Knjižnice Šmarje), Aljoša Kovačič (igralec, asistent produkcije, domačin), Greta Kokot Rajkovič (programska direktorica Radio Štajerski val), Nataša Fajs (članica in predstavnica za odnose z javnostmi v Klub študentov šmarske regije in Obsotelja) in Matej Patljak (strokovni sodelavec kina Brežice in Rogaška Slatina, umetniški vodja kina Slovenska Bistrica,  novinar/voditelj/filmski kritik, voditelj/moderator in organizator filmskih premier).

V sklopu Festivala bo podeljena tudi nagrada občinstva v višini 100 eur. Podelili jo bo Dejan Zavec v sredo, 18.5., ob 12. uri, na Paradi učenja. Glasovanje bo mogoče do torka 17.5., do 12. ure.

V petek in soboto zvečer po dogodkih bosta za prijetno druženje poskrbela društvo vinogradnikov in kletarjev Trta ter društvo kmetic Ajda. Vstop na dogodke je brezplačen!

 Seveda vabljeni v naše prostore na Festival Amaterskega Filma, 13. in 14. maja, ter na Parado učenja, 18. maja,  ko se bodo na ploščadi pred kulturnim domom predstavili številni ponudniki izobraževanj s pestrim kulturno-izobraževalnim programom.

V ČETRTEK PONOVNO FILM MITJE OKORNA PLANET SAMSKIH

Po izjemnem zanimanju v soboto so se v šmarski knjižnici odločili, da v četrtek, 12. 5. ob 19. uri ponovno odvrtijo uspešnico slovenskega režiserja, ki je uspel na Poljskem, Mitje Okorna Planet samskih.

Če ste v prvo zamudili, je zdaj priložnost, da si jo ogledate.

 

kino_smarje_polovicka