Karateistom zlati pokal Oplotnice

23. 5. 2016 9:10

oplotnica karate maj 2016V soboto, 21. maja, je Shotokan karate klub Oplotnica v sklopu občinskega praznika organiziral 11. tekmovanje za pokal občine Oplotnica. Tja so se z devetimi tekmovalci odpravili tudi iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

V kategoriji kate – najmlajše sta nastopili Gaja Hribar in Lea Bele. Najmlajši tekmovalki sta že na kar nekaj tekmah pokazale, da sta s trenutno pripravljenostjo in formo med najboljšimi tekmovalkami  v Sloveniji. Brez izgubljenih zastavic sta premagovali vrstnice in se tako v finalu pomerili med seboj. Finalni obračun se je obrnil v Lejino korist.

V kategoriji najmlajših je nastopil Filip Lotrič. Tudi on se je brez izgubljene zastavice povzpel na najvišjo stopničko. V istem slogu je nadaljeval tudi Grega Zbil v kategoriji kate – malčki. Po odlično prikazanih katah je na koncu zasluženo prav tako stopil na prvo mesto. In še zadnji nastop v katah – že peti kataš, ki se je, prav tako brez izgubljene zastavice, okitil z zlato medaljo v kategoriji dečki, je bil Luka Bele. Luka se je z nastopom v katah preizkusil tudi kategorijo višje, kjer je med dve leti starejšimi dečki dosegel odlično tretje mesto.

Ker se približuje državno ekipno prvenstvo na Polzeli, bodo tako v klubu lahko sestavili kar nekaj uspešnih ekip iz tekmovalcev, ki trenirajo na treh različnih lokacijah: Rogaška Slatina, Kozje in Pristava pri Mestinju. Tako se bodo tekmovalci lahko pomerili z najboljšimi v državi. Prvi nastop v kata timu so na tej tekmi pokazali Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele. Glede na to, da v kata timu še niso nikoli tekmovali, so z nastopom prav presenetili, za las izgubili boj za finale in tako na koncu slavili v dvoboju za tretje mesto.

Po nadvse vzpodbudnem prvem delu tekme so prišli na vrsto, da potrdijo odlično pripravljenost celotne tekmovalne ekipe tudi borbaši. Luka Bele je v kategoriji 8 in 9 let absolutno brez težav pometel s konkurenco in osvojil zlato medaljo. Tudi v kategoriji 10 in 11 let sta se vse do finala prebila Nejc Kunštek in Jakob Žumer. Tokrat je bil boj zelo izenačen in napet, na koncu pa je Jakob premagal Nejca in tako osvojil zlato medaljo. Tudi v kategoriji 12 in 13 let v kategoriji nad 50 kg je finale kot že kar nekaj predhodnih tekem potekalo med klubskima borbašema Timotejem Jordanom in Žan Lukom Lesniko. S tem nastopom sta pokazala, da so njune intenzivne klubske in reprezentančne priprave na balkansko prvenstvo uspešne in sta si upravičeno zaslužila dan izziv. Tokrat je v izjemno razburljivi, dinamični in zanimivi borbi slavil Žan Luka, Timotej pa prislužil srebrno medaljo.

Tako so z sedmimi zlatimi, tremi srebrnimi in dvema bronastima, predvsem pa vsak s svojo medaljo ob koncu tekmovanja s samo devetimi tekmovalci člani KKKO po skupnem seštevku točk popolnoma zasluženo prejeli še skupno 1. mesto med klubi.

Miha Romih

sportne-sentjur-polsi

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,121 seconds.