Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. Tek po šmarskih bregih privabil lepo število tekačev (FOTO/VIDEO)


tek_po_smarskih_bregih (1)

Zadnjo majsko soboto so v Šmarju pri Jelšah ponovno obudili tekaško dejavnost.  Teka po šmarskih bregih se je udeležilo 79 otrok na dveh trasah, in sicer 500 in 780 metrov ter 86 tekačev in tekačic na 10 km razdalji.

tek_po_smarskih_bregih (2)

Matic Vizjak in skupina entuziastov sta se odločila, da je čas, da se v Šmarje ponovno privabi tekače, ki si želijo družbe sebi enakih rekreacijskih navdušencev. Rodila se je ideja, da bi tek poimenovali “Tek po šmarskih bregih”, saj trasa na 10-kilometrski preizkušnji poteka po številnih šmarskih hribih. Kot zanimivost velja omeniti, da ima najvišji in najdaljši vzpon na progi kar 21 % naklon. Dogajanje s pričetkom od 9. uri zjutraj je spremljal program, na katerem so se obiskovalci lahko razgibali pred samo preizkušnjo oziroma so si lahko ogledali, kako malčki premagujejo svojo dolžino trase. Organizatorji niso pozabili niti na pogostitev tekačev, masaže, poskrbljeno pa je bilo tudi za tuše.

Temperature so zadnjo majsko soboto dosegale 30 °C, kar pa ni prestrašilo pogumnih tekačev. Sama trasa proge je potekala po asfaltu, makadamu, travniku … Trasa je obšla gozdičke, kjer so krošnje nudile majhno senco, da so se tekači lahko nekoliko ohladili, opazovali pa so lahko tudi številne razglede in si ogledali Jelšingrad.

tek_po_smarskih_bregih (4)

Tekači, ki so se udeležili teka po šmarskih bregih, so prejeli vrečko, v kateri so bile številne nagrade sponzorjev, medaljo, spominsko priznanje, tekaško majico, topel obrok in brezalkoholne pijače. Najmlajši udeleženci pa so poleg toplega obroka in pijače prejeli tudi unikatne spominske medalje, ki so jih posebej za ta tek izdelali v Varstveno delovnem centru v Šmarju pri Jelšah. Prav tako je potekal tudi žreb številnih nagrad, izmed katerih sta bili glavni otroški nagradi Poletni tabori Kozje za eno osebo. Organizatorji se želijo zahvaliti vsem posameznikom, ki so jim priskočili na pomoč pri izvedbi teka ter številnim sponzorjem, brez katerih bi bila izvedba teka izredno težak zalogaj.

tek_po_smarskih_bregih (3)

 

Vse fotografije iz dogodka si lahko ogledate na facebook strani organizatorja: Tek po šmarskih bregih
v/t/f: Dejan Hribernik

F: Lidija Vajdič

F: Boštjan Erjavec

F: Špela Rožman

polovicka_celje_klik