Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentrock 2016 z Jinx in Elvis Jackson (foto/video)


_DSC6396 (Kopiraj)

V petek, 22. aprila 2016, je v Šentjurju na novi lokaciji potekala že tradicionalna študentska prireditev, imenovana Šentrock. Veliki koncert, ki ga že vsa leta pripravlja Študentski klub mladih Šentjur, se poleg dijakov in študentov udeležuje tudi starejša populacija, ki uživa ob glasbenih zvokih svojih priljubljenih izvajalcev.

Tokrat so šentjurski študentje v goste povabili slovensko skupino ELVIS JACKSON in legendarno skupino JINX, poleg omenjenih pa sta nastopili tudi skupini BRO in RED FIVE POINT STAR. Sama prireditev je bila v letošnjem letu prestavljena na novo lokacijo – na parkirišče za občinsko stavbo, kar se je izkazalo kot odlična poteza.

Kot prvi izmed zvenečih imen so nastopili člani slovenske skupine Elvis Jackson. Skupina naslednje leto praznuje 20-letnico glasbenega ustvarjanja, v vseh teh letih pa je svoj lasten glasbeni izraz razvijala ob spremljavi punk, hard core, metal in reggae vplivov. Skupina je v svoji zgodovini nastopila v številnih klubih in festivalih po Evropi. Eden izmed njenih albumov je izšel tudi na Japonskem. Na samem koncertu so člani zasedbe izvedli številne svoje uspešnice in s svojo preprostostjo očarali številne obiskovalce; med drugim so na blazino posadili vodjo šentjurskih študentov in jo popeljali na potep po valovih nad glavami obiskovalcev.

Za njimi pa je nastopila hrvaška retropop skupina JINX. Skupina se je na glasbeni sceni pojavila leta 1993. Po 9 letih ustvarjanja je skupina sicer razpadla, vendar so se člani kmalu vrnili na glasbeno sceno z novimi skladbami in albumom Na zapadu. Skupina je v svoji bogati glasbeni karieri nastopila na številnih evropskih in domačih odrih.

Nova mapa (3) (Kopiraj)

Kljub temu, da je bil koncert dobro obiskan pa je bilo moč opaziti trend slabšega obiska prireditev. Tako smo bili priča nekoliko manjšemu številu obiskovalcev kot v preteklih letih. Po videnem in slišanem so prebivalci Šentjurja in okolice ponovno imeli na voljo odlično organizirano prireditev, na kateri so marsikomu popustile zavore in se je lahko odlično sprostil po napornem vsakdanu.

v/t/f: Dejan Hribernik

malice-zonta-polsi-klik