Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurjevo 2016 ponovno privabilo množico obiskovalcev (foto, video)


DSC05388V Šentjurju je bilo ponovno veselo. V sklopu Šentjurjevo 2016 je to soboto na Zgornjem trgu potekal tradicionalni Šentjurjev sejem, ki je navkljub slabšim vremenskim napovedim privabil številne obiskovalce. Občani so se med sabo pomerili v različnih igrah, odšli na pohode, si nakupili domačin dobrot ter se ob koncu dneva poveselili ob zvokih ansambla Petka.

Šentjurjevo, največja tradicionalna prireditev občine Šentjur se tokrat odvija že 26. leto zapored. V sklopu le-tega so se med drugim danes na Zgornjem trgu obiskovalci lahko sprehodili po Šentjurjevem sejmu, kjer so na stojnicah bili predstavljeni izdelki domače in umetnostne obrti, kulinarične dobrote, vinska ponudba, izdelki iz usnja, lanu in ovčje volne, čebelarski in medičarski izdelki, lončarski izdelki, kmečko orodje in mnogo drugega.

Ogledali so si lahko festival odraslih folklornih skupin, poskrbljeno pa je bilo tudi za najmlajše. Tem so animatorji v Risalnici pod kostanji poslikali obraze, prav tako pa so si lahko ogledali igrico za otroke Mala čarovnica Lili – Čarobni meč.

 Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji pohodništva, saj sta v jutranjih urah bila organizirana kar dva pohoda – Jurijev pohod in Šentjurska tura, pri čemer je slednja zaradi svoje zahtevnosti bila namenjena bolj vztrajnim. Sobotni dan je bil prav tako Dan odprtih vrat muzejskih zbirk Rifnik in njegovi zakladi, Muzej južne železnice in ne nazadnje tudi Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur.

DSC05326

A ni Šentjurjevega brez tekmovanj, na katerih so se med sabo lahko pomerili predstavniki krajev občine Šenjtur. Zvrstilo se je kar nekaj tekmovanj, kot na primer tekmovanje v kuhanju »Šentjurjeve kisle župe«, tekmovanje v balinanju za pokal Šentjurjevega in seveda največje med njimi – Šentjurijeve igre, katerih se je letos udeležilo 5 ekip. Med sabo so se pomerili MS Šentjur, KS Šentjur – Rifnik, KS Vrbno – Podgrad, KS Grobelno in KS Slivnica pri Celju. Čeravno so vse skupine bile odlične, je končno zmago slavilo Grobelno in tako prevzelo pokal od lanskih zmagovalcev KS Vrbno – Podgrad.

Zvečer so se v prireditvenem šotoru obiskovalcem predstavili narodnozabavni ansambli, ki imajo vsaj enega člana občana občine Šentjur ali Dobje. Tokrat so na reviji sodelovali Kozjanski lumpi, Mladi upi, Šentjurski muzikanti, Mladika, Lunca, Vžig, Jug, Tik, Mladi korenjaki in Petka. Slednji ansambel je kasneje poskrbela še za zaključno zabavo, ki je trajala dolgo v noč .

K. S.

 polovicka_celje_klik