Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani končno do zmage


helios tajfun april 2016Sinoči so šentjurski košarkarji v okviru 8. kola lige za prvaka gostovali v Domžalah, kjer je bilo zaradi vremenskih razmer med tekmo tudi nekaj težav z razsvetljavo. Tekmo sta izpustila Ceola Clark III in Igor Tratnik.

Začetek ni bil nič kaj obetaven, saj so gostitelji povedli z 12:2 in prvo četrtino dobili 23:15. Na začetku druge četrtine je domača prednost narasla na 14 točk, a so tajfunovci, ki so jih na tribunah bodrili Šentjurski vitezi in ostali podporniki, zaostanek znižali na 6 točk, ob polčasu pa je barvarska prednost znašala 8 točk.

Sredi tretje četrtine je Domen Bratož izenačil na 44, a so gostitelji pred zadnjo periodo vodili za 4 točke. V 33. minuti je Tajfun prvič povedel, a je Zagorac takoj vrnil s trojko. Sledila je šentjurska serija 7 točk in prvič je zadišalo po zmagi. Dobri dve minuti pred koncem je Bratož zadel izza črte 6,75 za 59:65, a bi se lahko do konca zgodilo marsikaj. Grešili sta obe ekipi kot tudi sodniki, na koncu pa se je šentjurski tabor veselil prve zmage v aktualnem državnem prvenstvu.

HELIOS SUNS : TAJFUN 63:68 (23:15, 18:18, 9:13, 13:22)

Domen Bratož 17, Sandi Čebular 14 (9 skokov), Terell Allen Parks 13 (14 skokov), …

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Tokrat lahko za zmago čestitam našim fantom, predvsem pa si zaslužijo pohvale za prikazano igro. Z izjemo slabega začetka srečanja smo preostanek tega odigrali na precej visokem nivoju, sploh v obrambi, saj smo v drugem polčasu prejeli le 23 točk. Zelo dobro smo tudi skakali. V tem trenutku je pomembno, da fantje dobro trenirajo, da se njihova forma vzpenja ter da gremo lahko na naslednje tekme s pozitivno energijo.”

Rogaška bo v petek, 29. aprila, ob 20.00 začela srečanje v Stožicah. V predzadnjem kolu ob Tajfun v sredo, 4. maja, ob 19.00 gostil ekipo Zlatoroga. Rogaška bo uro kasneje začela tekmo na Šolskem centru Novo mesto.

malice-zonta-polsi-klik