Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poznoaprilsko sneženje povzročilo preglavice (dopolnjeno)


images_slike3_ured10_splosno_znak 112 - maliV sredo, 27. aprila, se je okoli 19.30 na območju Lesičnega, občina Kozje, zaradi teže snega podrlo več dreves, ki so padla na vozišče. Posredovali so gasilci PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje in podrta drevesa odstranili.

Ob 19.38 so v Prevorski vasi v občini Šentjur gasilci PGD Prevorje dve drevesi odstranili s ceste in požagali ter očistili veje s ceste. Na cesti Prevorje – Slivnica so gasilci PGD Prevorje požagali in očistili veje s ceste.Ob 21.00 se je v Dramljah, zaradi teže snega, podrlo drevo, katero je padlo po dveh parkiranih osebnih avtomobilih. Slednja sta bila poškodovana. Posredovali so gasilci PGD Dramlje, kateri so drevo odstranili.Ob 22.19 so v Tratni pri Grobelnem v občini Šentjur gasilci PGD Šentjur odstranili drevo s ceste.

Ob 20.52 so na cesti Kostrivnica–Dobje pri Plani – Planini pri Sevnici v občini Dobje gasilci PGD Dobje odstranili drevesa in veje s ceste.

Ob 21.55 so na Zdraviliški cesti v Podčetrtku gasilci PGD Podčetrtek odstranili dve drevesi s ceste. V Olimju so odstranili šest dreves in vejevje po cestišču. Ob 22.30 se je v Olimju v občini Podčetrtek na osebno vozilo podrlo drevo. Gasilci PGD Podčetrtek so drevo odstranili s ceste.

Ob 23.55 se je v kraju Ortence, občina Kozje, zaradi teže snega preko vozišča, podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Buče, ki so drevo odstranili ter počistili vozišče.

Četrtek, 28. aprila

Ob 10.13 so gasilci PGD Šentjur odšli na pomoč na Drofenikovo ulico v Šentjurju, kjer so odstranili sneg z oddajnika. Ob 10.48 so gasilci PGD Loka pri Žusmu na relaciji Loka–Cerovec in Hrastje–Loka odstranili več dreves, ki so zapirala cestišče.

Ob 14.10 je v Cerovcu pod Bočem, občina Rogaška Slatina, drevo ogrožalo stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in drevo podrli ter razžagali.

Zaradi zapadlega snega je na območju Elektra Celje še vedno motena dobava z električno energijo. Po zadnjih podatkih (ob 11. uri) je bilo na območju Elektra Celje motenih 1762 odjemalcev, oziroma 132 transformatorskih postaj. Od tega je bilo na posameznih distribucijskih enotah motenih:

Distribucijska enota Slovenj Gradec: 928 odjemalcev; 82 transformatorskih postaj (večina na območju Mežiške doline – Šmelc in Koprivna ter Paškega Kozjaka – DV Dolič)

Distribucijska enota Velenje: 89 odjemalcev; 7 transformatorskih postaj

Distribucijska enota Celje: 449 odjemalcev; 28 transformatorskih postaj

Distribucijska enota Krško: 294 odjemalcev; 15 transformatorskih postaj

Dežurne ekipe Elektra Celje so na terenu in se trudijo odpraviti okvare na daljnovodih.

malice-zonta-polsi-klik