Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova Mlečna kraljica je Urška Pevec iz Zibike


urska_pevec_4
Urška Pevec. Vir foto: Slovenske novice

Sinoči je na slavnostnem dogodku v Slovenj Gradcu Mlekarna Celeia razglasila zmagovalko izbora za Mlečno kraljico Zelene Doline Slovenije v letu 2016/2017. Laskavi naslov si je z znanjem s področja kmetijstva in mlekarstva krono prislužila 20-letna Urška Pevec iz Zibike. Na dogodku so med drugim že 34. leto zapored podelili tudi priznanja največjim proizvajalcem mleka.

Novo kraljico, ki je deveta po vrsti, je izbrala šestčlanska ocenjevalna komisija: direktor Mlekarne Celeia Marjan Jakob, Milan Mirnik častni član komisije in idejni oče projekta Mlečna kraljica Zelene Doline, Slovenije, župan mesta Žalec Janko Kos, član nadzornega sveta v Mlekarni Celeia Tone Kuzman, Stanka Podkrajšek z Inštituta za mlekarstvo in fotograf Gregor Audič.
Nova Mlečna kraljica je v enoletno uporabo prejela srebrno krono z biseri, umetniško stvaritev Zlatarne Celje, in obleko modne oblikovalke Maje Štamol.
Poslanstvo mlečne kraljice bo spodbujanje ljudi k uživanju mlečnih izdelkov, osveščanje o pomenu zdravega načina prehranjevanja, aktivna promocija uživanja mleka in mlečnih izdelkov ter osveščanje o kakovosti domačega, slovenskega mleka brez GSO.