Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slovo od lige ABA obenem tudi od Stanka Sebiča


sebic stanko 2016Zadnjo tekmo v ligi ABA so košarkarji Tajfuna igrali v hruševski dvorani. Zaradi bolezni pa je manjkal edini center Tomaž Bolčina, nekateri drugi pa so, kljub težavam z zdravjem stopili na parket. V prvi četrtini je bil izid štirikrat poravnan, Šentjurčani pa so ga dobili za štiri točke. Odlično je ta del igre oddelal Stanko Sebič, ki je vpisal kar 12 točk.

Vstop v drugo četrtino je bil slab, saj so gostje ob visokem izkoristku metov v 14. minuti vodili za 11 točk. Še čez štiri minute je sledilo novo izenačenje, Tajfun pa je na četrturni odmor odšel s trojko prednosti.

Tretjo periodo je Igokea začela s serijo 0:9, vendar si tokrat ni nabrala prednosti vse do 28. minute, ko je bil izid izenačen na 58. Takrat je gostujoči zasedbi do konca 30. minute znova uspela serija 0:9.

V zadnjem delu so si domači igralci zelo prizadevali ujeti priključek, a so še najbližje prišli v zadnji minuti.

Pri Tajfunu sta bila dvoštevilčna Sandi Čebular z 18 in Stanko Sebič s 17 točkami.

Takoj po koncu tekme se je od domačega kluba poslovil Stanko Sebič, ob ovacijah občinstva pa so se od njega poslovili tudi predstavniki kluba in navijaške skupine

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Najprej bi se rad zahvalil Stanku za vse, kar je dal naši ekipi in klubu, kjer je tudi začel kariero. Tudi na današnji tekmi smo imeli kadrovske težave, saj ni nastopil Tomaž Bolčina, nekaj drugih pa je stisnilo zobe in nastopilo. Borili smo se do zadnje sekunde in dostojno zastopali klub in slovensko košarko. Ocenjujem, da je to dobra podlaga za ligo za prvaka Slovenije, kjer se obeta zelo izenačena borba.”
Stanko Sebič, igralec Tajfuna: “V naši matični dvorni smo si želeli zmage, a nam je ne koncu žal nekoliko zmanjkalo. Nasprotniki so bili zelo razpoloženi, podobno kot smo bili mi pri njih. Ob mojem slovesu od Tajfuna se zahvaljujem soigralcem in vsem v klubu za odlično sodelovanje in jim želim vse najboljše v državnem prvenstvu. Verjamem, da se lahko ponovi lanski uspeh.”

Stanko je košarkarsko pot pričel v domačem Šentjurju, kjer je v prvi članski sezoni leta 2000 pri dobrih 15 letih doživel uvrstitev kluba v takratno 1. A SKL. Po sezoni 2001/02 je zaradi nadarjenosti odšel k novomeški Krki, kjer je pomladi 2003 soosvojil naslov državnega prvaka. Sledila je enoletna vrnitev v Šentjur, kjer je v sezoni 2003/04 igral kot posojen igralec. Poleti 2004 je z reprezentanco mlajših članov osvojil zlato odličje na EP v češkem Brnu. V Novem mestu je postal državni prvak in okusil mednarodno sceno. Po triletni epizodi na Polzeli se je v sezoni 2012/13 znova vrnil v Šentjur. V sezoni 2014/15 je pomembno sodeloval pri osvojitvi naslova državnih prvakov in se utrdil na mestu najtrofejnejšega šentjurskega igralca. S sezono 2014/15 je namesto igralne številke 14 začel uporabljati številko 6, po zadnji tekmi v ligi ABA pa se je poslovil od domačega kluba.