Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur: tradicionalni blagoslov konj pri cerkvi sv. Primoža in Felicijana privabil številne konjenike in obiskovalce (foto in video)


blagoslov_konj_primoz_2016_1Danes dopoldne je pri cerkvi Sv. Primoža in Felicijana pri Šentjurju potekal tradicionalni blagoslov konj z mašo. Blagoslov konj v organizaciji Konjeniškega društva Blagovna je bil že 12. po vrsti, udeležilo se ha je približno 100 konjenikov s konji in vpregami od blizu in daleč

Tudi tokrat je mašo in blagoslov opravil šentjurski župnik Vinko Čonč, ki je bil tudi pobudnik ideje blagoslova konj na velikonočni ponedeljek pri cerkvi sv. Primoža in Felicijana. Pred blagoslovom so zbrane nagovorili predsednik konjeniškega društva Blagovna Vilijem Kolar, ki se je še posebej zahvalil številnim zbranim konjenikom in obiskovalcem. Konjenikom je zaželel varno ježo, kočijažem vožnjo, konjem zdravja ter zbrane povabil k druženju in srečevanju tudi v prihodnje.

blagoslov_konj_primoz_2016_3

Zbrane je nagovoril tudi predsednik sveta KS Blagovna Anže Rezar ,ki je ob tej priložnosti predsedniku Konjeniškega društva Blagovna Vilijemu Kolarju predal knjigo z naslovom Blagovna, ki je nastajala deset let in v kateri je zbrana zgodovina kraja s številnimi zanimivostmi in foto materialom.

blagoslov_konj_primoz_2016_2

Pred blagoslovom je zbrane nagovoril tudi prvi mož občine Šentjur mag. Marko Diaci. Zahvalil se je organizatorjem za še eno v vrsti tradicionalnih dogodkov, ki se odvijajo v občini. Celotnemu pozdravu župana lahko prisluhnete tukaj:

Po končanem blagoslovu je sledilo druženje ob okrepčilu. Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polsi-malice-zon-3