Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S turnirjev v Bratislavi in Žalcu


karate zalec 2016Zadnji konec tedna v februarju je bil v Bratislavi 36. tradicionalni karate turnir Grand Prix Slovaška. Na turnirju je bilo opravljenih več kot 1.200 nastopov. Tekmovalci so prihajali iz kar 18 držav. Turnirja sta se udeležila tudi člana KK Kozjansko in Obsotelje v sklopu zimsko-spomladanske tekmovalne sezone in dosegla vrhunske rezultate: Jan Hartl – kadeti kate 2. mesto, Bor Hartl  pa osvojil dvakrat tretje mesto v katah in športnih borbah v kategoriji kadetov.

V soboto, 6. marca, je bil v organizaciji Karate kluba Žalec v športni dvorani Žalec 14. mednarodni karate pokal Žalec 2016. Tekmovanja se je udeležilo 49 klubov in 406 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Na turnirju je nastopilo 11 karateistov iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Kot prve so tekmovanje začele najmlajše katašice v klubu – stare do 7 let. Medalje so osvojile prav vse, in sicer po naslednjem vrstnem redu: Gaja Hribar in Lea Bele sta bili tretji, Ana Bele pa se je pomerila v finalu, kjer je morala priznati poraz in tako na koncu osvojila odlično 2.mesto. S temi nastopi so vse tri opozorile nase in pokazale, da se bodo na prvi pokalni tekmi Slovenije borile za najvišja mesta.

Sočasno je nastopal najmlajši kataš v kategoriji najmlajši do 7 let Filip Lotrič. V repesažu za tretje mesto je v zadnjem elementu naredil debalans in tako zal izgubil boj za želene stopničke. V kategoriji kadetov sta kot zadnja naša dva katasa nastopila Jan in Bor Hartl. Z vsemi možnimi zastavicami sta premagovala konkurenco ter osvojila končno 1.mesto za Bora in 2.mesto za Jana.

Po uradni otvoritvi tekmovanja in podelitvah smo začeli z nastopi borcev. Prvi je začel Žan Luka Lesnika v kategoriji ml. kadeti +55 kg, kjer se je dobro kosal tako z Italijanom, kot s Slovencem. Na koncu po repesažu za 3. mesto zmagal in osvojil omenjeno mesto. Nadaljeval je  Nejc Kunštek, ker je v kategoriji dečki do 45 kg po dobri borbenosti do konca rezultat obrnil v svoj prid ter na koncu osvojil 3. mesto. Nato sta se na tatami podala Ana Marija Petauer in Gregor Virant. Oba sta se borila v repesažu za 3. mesto, vendar izgubila tako, da vidnejše uvrstitve nista dosegla.

Z nastopi za klub sta zaključila Jan in Bor Hartl s športnimi borbami v kategoriji kadetov do 52 kg. Prikazala sta odlično borbo proti Italijanom. Ničesar nista  prepustila naključju in si na koncu priborila še dve medalji. Jan tretje mesto, Bor Hartl pa je v finalu po zelo dobri taktični borbi osvojil odlično 1. mesto in tako od organizatorja prejel pokal za najboljšega tekmovalca tekmovanja. Že tako številčno ekipo bi okrepili tudi člani Luka Bele, Jakob Zumer in Timotej Jordan, ki pa so tokrat zaradi bolezni morali odpovedati svoj nastop. Čez 14 dni bo zelo pomembna tekma za pokal Slovenije, ki bo v Luciji. Verjamem, da bomo dali vse od sebe in zopet postregli z dobrimi rezultati. Ničesar ne bomo prepustili naključju.

Miha Romih, glavni trener