Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu v Društvu žena Rogatec (foto in video)


DSCN3579 (Kopiraj)-tileMinulo soboto (na gregorjevo) so žene iz Društva žena Rogatec v Kulturnem domu v Rogatcu v sklopu rednega občnega zbora društva proslavile praznik žena in materinski dan. Predsednica društva, gospa Majda Kramberger, je zbrane članice društva in goste lepo pozdravila v domovinskem duhu.

V Društvu žena Rogatec so bile članice tudi v preteklem letu zelo aktivne, naj omenimo le nekaj aktivnosti, in sicer udeležile so se raznovrstnih tekmovanj v pripravi hrane (kuhanje bučne juhe v Podčetrtku, priprava štrudla v Podsredi na Kozjanskem jabolku, tekmovanje v praženju krompirja v Dornavi), aktivno so sodelovale pri različnih pogostitvah na različnih dogodkih po občini in se tudi udeležile večino družabnih dogodkov v Rogatcu.

Društvo pa aktivno sodeluje tudi z drugimi tovrstnimi društvi, saj verjamejo, da je v povezovanju prihodnost. Letos bodo sodelovale s sosednjo Hrvaško in pripravile zagorski kulinarični dogodek. Še posebej so ponosne tudi na njihove kulinarične delavnice, kjer pripravljajo različne jedi. V zimskih mesecih imajo organizirano tudi telovadbo. Njihova razigranost, veselje po druženju, pomoč drugim so pravi recept za uspešno delovanje društva.

page (Kopiraj)V kulturno-zabavnem programu so sodelovali tudi najmlajši iz Vrtca Rogatec, duo Cekin, Jasmina Levičar in Mateja Bobek, za plesni dogodek so poskrbele plesalke iz Rogatca in Rogaške Slatine. Zbrane članice je prišel pozdravit tudi župan Občine Rogatec, Martin Mikolič.

Ljudsko izročilo pravi, da je gregorjevo dan, ko se ženijo ptički. Po starem običaju so se na ta dan mlada dekleta ozirala v nebo in prva ptica, ki so jo zagledale, je bila podobna bodočemu možu. Članice društva so z dogodkom poudarile pomen ženske, matere, vsekakor pa so si bile enotne, da brez moških pa tudi ne gre. Če ženska podpira tri stebre pri hiši, moški podpira četrtega in če se četrti zamaje, se posledično zamajejo vsi.


Vabljeni k ogledu video insertov in galerije fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

f/t/v: J. C.

malice-zonta-polsi-klik