Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jasna Levičar z gosti v Šmarju: s citrami iz vasi v mesto (foto/video)


_DSC4178 (Kopiraj)V nedeljo, 6. marca 2015, se je v šmarskem kulturnem domu odvil koncert S citrami iz vasi v mesto, na katerem je nastopila Jasmina Levičar z gosti.

Koncert je bil darilo vsem ženskam (in tudi moških), ki  v mesecu marcu praznujejo praznike.

Na koncertu, ki je bil posvečen predvsem ljudskim pesmim, so nastopili Jasmina Levičar s citrami, Zveneče Jelše in vokalistke Mateja Bobek, Martina Zapušek in Melita Bevc.

Obiskovalci, ki so skoraj popolnoma napolnili zgornjo dvorano kulturnega doma v Šmarju, so z velikim veseljem prisluhnili glasbenemu repertoarju.

Nova mapa (Kopiraj)

Citrarka Jasmina Levičar se je prvih melodij na citre naučila pri učitelju Miranu Kozoletu iz Senovega, glasbeno znanje pa je izpopolnjevala še pri gospe Citi Galič in Mateji Kolić.

Zelo uspešno leto zanjo je bilo leto 1998, saj je takrat osvojila naziv »Mojster s citrami« in na 3. državnem tekmovanju slovenskih citrarjev prejela »Zlato odličje«. Na srečanju citrarjev, ljudskih pevcev in godcev v Velenju je leta 2003 osvojila naziv »Najbolj prešmentana citrarka«. Poleg nastopov po Sloveniji se je v sodelovanju z društvom Folk Slovenija udeležila festivalov etno glasbe v Falunu na Švedskem, v Tervurenu v Belgiji in v mestu Berovo v Makedoniji.

Preko Slovenske turistične organizacije je nastopala na turističnem sejmu v Bruslju, Milanu in v trgovskem centru Leonardo v Rimu. Med pomembnejše nastope uvršča sodelovanje za UNESCO v Parizu, kjer je bil koncert ob materinskem dnevu.

Oglejte si video posnetek s koncerta:

v/t/f: Dejan Hribernik

slavija-polsi-klik