Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 24. 2. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurPrijava kršitve

Policisti so bili 10. 2. 2016 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Na kraju so policisti ugotovili, da ni bilo zaznanih vseh elementov prekrška, ter da je prišlo do nesoglasij oziroma očitkov med očetom in sinom, o katerih pa policija nima pristojnosti razsojati.

Sum zlorabe prepovedanih drog

Policisti so bili 11. 2. 2016 v jutranjem času obveščeni, da občan potrebuje zdravniško pomoč, ker naj bi nekaj zaužil. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da naj bi skupina občanov zaužila prepovedano drogo, zaradi česar sta dva izmed njih potrebovala zdravniško oskrbo. Policisti zbirajo obvestila, ter bodo v primeru potrditve zaužitja prepovedane droge, ustrezno ukrepali.

Zatajitev denarja na bankomatu

Policisti so bili 13. 2. 2016 obveščeni od občanke, da je na bankomatu pri trgovini KEA opravila dvig denarja na bankomatu ter nato v reži bankomata pozabila omenjen denar. Omenjen denar si je prilastil neznani storilec, o katerem policisti še zbirajo obvestila in bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Zbiranje prostovoljnih prispevkov

Policisti so bili 17. 2. 2016 obveščeni o neznancih, ki so zbirali prostovoljne prispevke pred eno izmed trgovin v Šentjurju. Policisti so na kraju zalotili državljanko Romunije, ki je z natisnjenim listom, na kateri je bil znak EU in znak gluhih in naglušnih, ki je od kupcev želela pridobiti prispevke. Zaradi nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov so policisti omenjeni izrekli globo, ki jo je omenjena poravnala. Vse občane obveščamo, da je zbiranje prostovoljnih prispevkov dovoljeno le z dovoljenjem upravne enote, ki ga mora oseba, ki prispevke zbira pridobiti. V primeru raznih sumljivih in vsiljivih zbirateljev prostovoljnih prispevkov, ki tega dovoljenja nimajo, naj o tem obvestijo 113, ali policijsko postajo Šentjur.

Samomor

Policisti so bili 17. 2. 2016 obveščeni o samomoru, ki ga je storil starejši občan. Policisti so opravili ogled kraja, o dogodku pa bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.

Zatajitev torbice

Neznani storilec je 18. 2. 2016 pri trgovini KEA izkoristil pozabljivost občanke in si prilastil torbico z vsebino, katero je slednja pozabila v nakupovalnem vozičku po pospravljanju nakupljenega blaga v avtomobil. Neznani storilec je iz torbice odtujil mobilni telefon, denarnico z denarjem in bančno kartico, vse preostalo pa je odvrgel v poštni nabiralnik. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Tatvina verig in drsnikov

Neznani storilec je preko noči na 19. 2. 2016 s traktorja, ki je bil parkiran v gozdu v Podlogu pod Bohorjem, odtujil navezne verige in drsnike. Policisti zbirajo obvestila o storilcu, kateremu sledi kazenska ovadba.

Najdba mine

Policisti do bili 20. 2. 2016 obveščeni, da so pri strelišču v Vezovju našli neeksplodirano tromblonsko mino. Policisti so zavarovali kraj, na kraj pa so prišli delavci Civilne zaščite, ki so vadbeno tromblonsko mino prevzeli.

Ugriz psa

Policisti so bili 22. 2. 2016 obveščeni, da je pes ugriznil in poškodoval moškega, ki po terenu izvaja promocije določenih izdelkov. Pes je moškega ugriznil, ko je slednji želel izstopiti iz vozila. Lastnici, ki ni primerno zavarovala psa, oziroma ni podvzela ukrepov, da pes ne bi bil nevaren okolici je bil izdan plačilni nalog.

Tatvina nakladalnih ramp

Policisti so bili 22. 2. 2016 obveščeni, da je neznanec v času od petka, 19. 2. 2016, do ponedeljka, 22. 2. 2016, z delovišča v Dolgi Gori odtujil dve aluminijasti nakladalni rampi za bager. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, ter zbirajo obvestila o storilcu, zoper katerega bo podana kazenska ovadba.

 

VARNA UDELEŽBA V PROMETU

V omenjenem obdobju se je zgodilo večje število prometnih nesreč, kjer je bil vzrok neprilagojena hitrost, ali pa neprimerna varnostna razdalja. Vse voznike opozarjamo, da prilagodijo varnostno razdaljo do vozila pred njimi, prav tako pa da prilagodijo hitrost, glede na stanje ceste, ter vremenske razmere. Prav tako naj bodo udeleženci v cestnem prometu pozorni tudi na druge udeležence, saj bodo le tako lahko pravilno in pravočasno odreagirali ob morebitni nevarnosti.

 

OPOZORILO IN ZAPROSILO OBČANOM

Še vedno se pojavljajo vlomi v stanovanjske hiše, ki se dogajajo predvsem v večernem času, ko storilci izkoristijo odsotnost stanovalcev, ter zgodnji mrak. V zvezi omenjenega opozarjamo in naprošamo vse občane, da so pozorni na pojav sumljivih vozil in oseb, ki ne spadajo v njihovo okolico, ter o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur ali pa OKC PU Celje na telefonsko številko 113. Pri tem naj si poskušajo zapomniti čim več značilnosti vozila (barva, tip, registrska številka) in osebe (videz, oblačila, govorica, višina…), ki bi policistom lahko pomagale pri izsleditvi slednjih.

  

Po pooblastilu komandirja PP

 Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik