Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pesem Lun’ce – drugi večer narodnozabavne glasbe v Šmarju (foto in video)


pesem_lunce_1Zadnji januarski petek se je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah odvil drugi festivalski večer Pesem Lun’ce, festival narodnozabavne glasbe, edinstven festival v Obsotelju, širšem celjskem in kozjanskem področju. Organizator in idejni vodja festivala je ansambel Lun’ca. 

Priložnost mladim sestavom in poslušalcem
Festival Pesem Lun’ce, ki je zastavljen kot sklopi štirih tekmovalnih večerov,  daje priložnost različnim, predvsem mlajšim sestavom, ki igrajo narodnozabavno glasbo, da se predstavijo, obenem pa omogoča ljubiteljem te zvrsti priložnost preživeti prijeten večer ob domačih zvokih.

Na prvih dveh koncertih je tako že nastopilo skupno že šest ansamblov, ki so se predstavili s po tremi skladbami, ena med njimi je morala biti tekmovalna. Zmagovalca je in še bo v vsakem večeru izbralo tako občinstvo kot tudi strokovna žirija.

Na četrti, finalni večer, se bo uvrstil po eden, morda celo dva ansambla posameznega festivalskega večera. Festivalske večere resno popestrijo bolj uveljavljeni ansambli na Slovenskem. Zadnji, četrti koncert, ki bo tudi finalni, pa se bodo predstavili zmagovalci posameznih koncertov. Izbran bo zmagovalec celotnega festivala, ki bo prejel lepo nagrado.

pesem_lunce_2

Finalista drugega večera ansambla Šok kvintet in Pik
Finalisti prvega festivalskega večera Pesem Lun’ce, ki se je odvil konec oktobra 2015, so postali ansambel Me tri do polnoči in ansambel Koroški kvintet. Finalista drugega večera pa sta po mnenju občinstva, ki pri glasovanju aktivno sodeluje in po mnenju komisije, ki jo sestavljajo direktor festivala Boštjan Korošec, Mika Orešar in Bojan Zeme, ansambel Šok kvintet (prvo mesto po mnenju strokovne komisije) in ansambel Pik, ki mu je največ glasov namenilo občinstvo. V finale se torej ni uspelo uvrstiti ansamblu D-dur.

V finalnem večeru bodo zagotovo nastopili ansambli Me tri do polnoči, Koroški kvintet, Šok kvintet in Pik. Po tretjem festivalskem večeru bodo znani vsi finalisti, ki se bodo za končno zmago pomerili v mesecu maju.
pesem_lunce_3
Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete insertom drugega festivalskega večera, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke z dogodka.

Foto: Vocal BK Studio in eH

slavija-polsi-klik