Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi v Šentjurju sodelovali na 6. kvizu o poznavanju občine


kviz 2016

Osmošolci vseh šestih osnovnih šol z območja šentjurske občine so z javnim preizkusom znanja zaključili projekt »Ali poznaš svojo občino?«

Kviz je pripravil Mladinski center Šentjur, ekipe pa so odgovarjale na 30 vprašanj in reševale eno nalogo, ki prinese oz. odnese največ točk. Nekaj več poudarka je letos veljalo poznavanju naravne dediščine oz. biologijo. Redni stranski opazovalci so bili mnenja, da so bila letošnja vprašanja najtežja doslej, morda celo prepodrobna. Kot manjši kviz je delovala uvodna pevska točka, ko je Špela Jezovšek zapela občinsko himno, dvorana pa je po nekaj mencanja vendarle vstala. Sodelujoče ekipe so se v okviru priprav udeležile izletov po občini, kjer so spoznavali številne znamenitosti, ki so predstavljene tudi v namiznih igrah, ki jih je lani založil MCŠ.

malgajevci 2016Na koncu je dve točki več od dveh drugouvrščenih šol zbrala ekipa 8. a in 8. b OŠ Franja Malgaja Šentjur v zasedbi: Nadja Blazinšek, Neža Mastnak, Blaž Pavlič, Nejc Rudež, Matic Trobec, Miha Vehovar in Karlo Vodušek, ki jim je pomagala mentorica Kornelija Smrečnik.

Letošnjo komisijo, ki je pravilnim odgovorom prištevala točke, so sestavljali: predsednica Mojca Stropnik, častni občan Mihael Bučar, Mirko Čander iz sekcije Zeleni turizem v okviru Turističnega društva Šentjur, Barbara Ploštajner iz Kozjanskega parka, Toni Slatinšek iz Zavoda Soc – Eko in Judita Šarlah Methans z Oddelka za družbene dejavnosti Občine Šentjur.

Med mlade se je tradicionalno pomešalo pol ducata občinskih svetnikov, ki, če drugače ne, vsaj tu pridejo k javni besedi.

polovicka_celje_klik