Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Informativni dan na Šolskem centru Rogaška Slatina – na šoli za znanje, smeh in sanje (foto in video)

Po srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji so minuli konec tedna potekali informativni dnevi, katerih namen je bodoče dijake in študente seznaniti s programi, ki jih izvajajo. Slednje so pripravili tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina, kjer so se bodoči dijaki seznanili s progami gimnazije in tehnik optik, nekaj pa tudi s programom tehnik steklarstva.

Izbira poklica ena največjih prelomnic v življenju mladostnika
Na ŠCRS se že leta zavedajo, da je ena izmed najpomembnejših prelomnic v življenju posameznika zagotovo izbira poklica, kar je v nagovoru izpostavila ravnateljica ŠCRS Dubravka Berc Prah in dodala, da so mladi zaradi številnih programov in šol nemalokrat zbegani.

Po poročanju Zavoda za zaposlovanje RS je v zadnjih letih še vedno največ povpraševanja po gostinskih, lesarskih, strojnih, številnih tehničnih in naravoslovnih poklicih, poklicih prehranske verige, avtoservisnih tehnikih, srednjih medicinskih sestrah/srednji zdravstvenikih, živilsko-prehranskih tehnikih ter nekaterih drugih poklicih.

informativni_scrs_2016_2

Informacije, znanje in pogum so ključni pri odločitvi za poklic
Ravnateljica ŠCRS Dubravka Berc Prah je v nagovoru izpostavila temeljne atribute pri izbiri poklica, ki se v prvi vrsti nanašajo na prave in dobre informacije, znanje in tudi pogum. Ob tem je izpostavila vlogo staršev pri izbiri poklica bodočega dijaka, ki je predvsem v obliki pomoči. Poleg tega pa je pojasnila, zakaj je ŠCRS dobra šola, vredna zaupanja dijakov in njihovih staršev. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

V šolskem letu 2016/2017 razpisani trije programi
Na Šolskem centru Rogaška Slatina, ki sicer slovi kot majhna šola z velikimi prednostmi, bodo v prihodnjem šolskem letu razpisali dva oddelka splošne gimnazije, en oddelek programa  srednjega strokovnega izobraževanja tehnik optik in en oddelek programa srednjega strokovnega izobraževanja tehnik steklarstva. V gimnazijskem programu dijaki zaključijo šolanje z maturo, tehniki optiki in tehniki steklarstva pa šolanje zaključijo s poklicno maturo.

Na petkovem dopoldanskem informativnem dnevu je bilo prisotnih nekaj več kot 50 bodočih dijakov. Po odpeti šolski himni so se bodoči dijaki seznanili s programi, ki jih izvajajo na ŠCRS, pridobili so nemalo informacij o šolanju, bivanju v dijaškem domu ŠCRS in informacij o obšolskih dejavnostih.

informativni_scrs_2016_3

Tudi letos so dijaki skupaj z zaposlenimi na ŠCRS pripravili bogat spremljevalni program, predstavil se je pevski zbor ŠCRS, mladi plesalki, zbrane je tudi letos nagovoril bivši dijak ŠCRS Rok Cajzek, ki je študijsko pot po končani srednji šoli nadaljeval in uspešno zaključil na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo.

Veselje do učenja in spoštovanje vsakega posameznika temeljno poslanstvo ŠCRS
Spodbujanje veselja do učenja in razvijanje spoštovanja do vsakega posameznika ostaja temeljno poslanstvo slatinskega šolskega centra. Vsled tega so tudi dijaki, starši, odrasli kandidati in zaposleni na ŠCRS ponosni na to, da so del te šole, k čemur zagotovo pripomorejo uspehi in kakovostno delo, po čemer so prepoznavni tako v ožjem kot širšem prostoru.

Na ŠCRS vsa leta stremijo h kakovostnemu pouku, saj želijo dijakom omogočiti uspešno nadaljevanje šolanja, pridobivanje funkcionalnega znanja, razvoj osebnih in strokovnih zmožnosti in s tem doseganje lastnih življenjskih ciljev.

informativni_scrs_2016_4

S strokovnostjo, doslednostjo, odprtostjo in zavzetostjo postajajo pomembno središče formalnega in neformalnega izobraževanja v regiji. Poleg odličnih odnosov med dijaki in učitelji, pa se lahko na ŠCRS pohvalijo tudi z odličnimi rezultati, ki jih dijaki dosegajo tako na maturi kot na številnih tekmovanjih, o čemer je ob koncu izjave spregovorila tudi ravnateljica Dubravka Berc Prah, ki ji lahko prisluhnete tukaj:

Za dijake poskrbljeno na vseh področjih
Pouk poteka v prenovljenih in posodobljenih učilnicah, dijakom je na voljo tudi šolska knjižnica s čitalnico, šola pa dijakom nudi tudi toplo malico. V sklopu šole deluje tudi dijaški dom, ki nudi dvoposteljne sobe in sobe apartmajskega tipa (skupaj okoli 90 ležišč), v vsakem nadstropju se nahaja čajna kuhinja, dobro je poskrbljeno tudi za aktivno preživljanje prostega časa.

Šolski center Rogaška Slatina vabi k vpisu bodoče dijake, ki si želijo pridobiti splošno znanje (gimnazijce) ter strokovna znanja (tehnik optik in tehnik steklarstva). Vpisi bodo mogoči do vključno 4. aprila 2016, ki je zadnji rok za vpis v prvi letnik srednjih šol za šolsko leto 2016/17.

Več podrobnosti in informacij si lahko ogledate na povezavi ŠC Rogaška Slatina (klik!).

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete izjavam nekaterih devetošolcev, ki so obiskali petkov dopoldanski del letošnjih informativnih dnevov, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate tudi foto utrinke:

eH

polovicka_celje_klik