Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na Slovenska literatura od A do Ž v Šmarje


bizovicar-literatura-naslovnaNova uspešnica, predstava, v kateri se Lado Bizovičar loteva edine teme, na katero se spozna še manj kot na glasbo – književnosti!

Slovenci veljamo za literaren narod. Pa smo res?  »Slovenska literatura od A do Ž« odgovarja na vsa bistvena vprašanja o slovenski literaturi. Kakšna je razlika med Novo revijo in revijo Nova? Ali je prečka Cirila Zlobca resnično v obliki knjige in ali zbrana dela Ivana Cankarja res gorijo dlje kot tista od Miška Kranjca?

Naj vas literarna tematika ne prestraši: skrb, da bi v predstavi lahko izvedeli kaj pretirano pametnega je odveč – o šesti umetnosti bo predaval Lado Bizovičar, ki knjige uporablja predvsem kot obtežilnik za neplačane položnice in občasni domači herbarij. Da bi pa zadevo ohranili na vsaj zmerno dostojni kulturni ravni, se mu bosta na odru pridružila akademsko izobražena (diplomi sta po naših ocenah videti kolikor-toliko verodostojni) igralca Jaša Jamnik in Jernej Čampelj. Tokrat bo režijsko taktirko prevzel Primož Ekart, pod tekst pa se bo podpisal odlični in duhoviti Jure Karas.

Dve predstavi v šmarskem kulturnem domu: petek, 15. 1. 2016 ob 18. uri in ob 20. uri (večerna je razprodana!)

Vstopnice v predprodaji: 19€
Na dan predstave: 21€
Prodaja in rezervacije: 03 81 71554; 03 81 71562; 031 627 444; 031 617 444

slov-literatura-notri