Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnica in športnik leta Rogaške Slatine odbojkarica Jasmina Zbil in košarkar Tadej Ferme (foto in video)


sportnik_leta_2015_rogaska_5Včeraj zvečer je Športna zveza Rogaška Slatina na 21. prireditvi Športnik leta razglasila najboljše v športu občine Rogaška Slatina za minulo leto. Tudi letos so poleg najboljše športnice in športnika razglasili najboljšo ekipo, podelili priznanje perspektivnim športnikom, najbolj zaslužnim športnim delavcem in športnemu društvu. Pri izboru so sodelovali bralci Rogaških novic, društva, člani športne zvez ter Izvršni odbor ŠZ Rogaška.

Občina Rogaška Slatina s posluhom za šport
V občini Rogaška Slatina se lahko poleg dobrega gospodarjenja in turizma pohvalijo s posluhom za šport. Rezultat slednjega sta dve športni dvorani, telovadna enota, tri travnata nogometna igrišča, štiri asfaltna igrišča za mali nogomet, dve zunanji plastični igrišči za košarko, dvorana za balinanje, dvorana in igrišča za tenis, smučišče, mesto je prepleteno s kolesarskimi stezami.

Slatinski župan Branko Kidrič je v nagovoru izpostavil, da Občina Rogaška Slatina ima posluh za šport, kar se zagotovo kaže tudi v sredstvih, ki jih namenja za šport. Več o tem je Kidrič povedal v kamero, prisluhnete mu lahko tukaj:

Sedem sklopov priznanj
Na prireditvi so tudi tokrat podelili sedem sklopov priznanj, začenši  s priznanji za uspehe v šolskem športu. Priznanja bosta podelila Nermin Porić in Dragan Šučur. Priznanja za uspehe v šolskem športu so prejeli: ekipa starejših učencev v košarki I. OŠ RS, Klemen Zajko, I. OŠ RS; ekipa mlajših učencev v košarki II. OŠ Rog. Slatina, Gašper Lan Prah, II. OŠ RS; Jan Cajzek, Boštjan Strnad – učenca III. OŠ Rogaška Slatina; Tadej Tabak, David Drame, Žiga Švigilj – dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina.

Priznanja perspektivni športnik so prejeli: Luka Bele, Karate klub Kozjansko, Grega Virant, Športno društvo I. OŠ Rog. Slaina, Tonja Kojterer – Košarkarsko društvo Janina, Marko Turnšek, Društvo košarkarska šola Rog. Slatina, Tara Škrablin, Karate klub Rogaška, Leon Miklavžič, Tenis klub Rogaška, Grega Osek, Košarkarski klub Rogaška in Urban Zavšek, Nogometni klub Rogaška.

Priznanja zaslužni športni delavec pa je izročil predsednik Športne zveze Rogaška Matjaž Ošlak. Prejeli so jih Nanika Čakš, Kolesarski klub Rogaška, Janko Belcer, Nogometni klub Rogaška, Zlatko Hohnjec, Tenis Klub Rogaška in dr. Jože Lipnik, Planinsko društvo Vrelec.

sportnik_leta_2015_rogaska_3

 

Sekretar športne zveze Jože Strniša je podelil priznanje naj društvu in naj ekipi leta 2015 v občini Rogaška Slatina. Naj športno društvo v letu 2015 je Nogometni klub Rogaška, naj klub pa članska ekipa Košarkarskega kluba Rogaška.

Športnika leta 2015 v občini Rogaška Slatina iz vrst sedeče odbojke in košarke
Nominiranke za športnico leta 2015 v občini Rogaška Slatina so bile letos Anna Mashchyts (DPD Rolly), Laura Potisk (Karate klub Rogaška), Anamari Plavčak (Twirling klub Rogaška) in Jasmina Zbil (reprezentanca v odbojki sede). Nominiranci za športnika leta 2015 pa Tadej Ferme (KK Rogaška), Damir Halužan (DPD Rolly), Bor Hartl (Karate klub Kozjansko in Patrik Škrablin (Karate klub Rogaška).

Glasove za izbor športnice in športnika leta so tudi letos prispevala športna društva, člani športne zveze, člani izvršnega odbora športne zveze in bralci Rogaških novic. Nominiranka in nominiranec z največ glasovi v posamezni kategoriji je prejel 5 točk, drugi 3 in tretji 1 točko.

sportnik_leta_2015_rogaska_4

 

Športnica leta je postala Jasmina Zbil, ki je lani z reprezentanco Slovenije v odbojki sede osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Podčetrtku. Odigrala je pomembno vlogo, saj je bila stalna članica prve postave in zelo veliko prispevala k izjemnemu uspehu slovenskega športa ljudi s posebnimi potrebami.

Športnik leta pa je postal Tadej Ferme, ki je že drugo sezono član Košarkarskega kluba Rogaška, s katerim je v lanski sezoni dosegel svoj in klubski največji uspeh – igranje v finalu državnega prvenstva. Z odličnimi igrami nadaljuje tudi v novi sezoni, v kateri s svojo mirnostjo in doseženimi točkami odločilno prispeva k prvemu mestu na lestvici Lige Telemach.

Prireditev je povezovala Sergeja Javornik, za glasbeno-zabavni program pa so poskrbeli učenci I. osnovne šole Rogaška Slatina pod mentorstvom Lidije SinkovičPoskočni muzikantje in mlada pevka Nika Kunst.

sportnik_leta_2015_rogaska_2

Vabljeni, da v spodnjih video posnetkih prisluhnete izjavama letošnjih športnikov leta v občini Rogaška Slatina Jasmini Zbil in Tadeju Fermetu ter si ogledate galerijo fotografij s prireditve:

Jasmina Zbil o nazivu športnice leta Rogaške Slatine:

Tadej Ferme o nazivu športnik leta Rogaške Slatine:

eH

slavija-polsi-klik