Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznični koncert VS Freya z gosti v Muzeju baroka


koncert_freya_1Drugo letošnjo soboto je v Muzeju baroka v Šmarju pri Jelšah potekal božično-novoletni koncert vokalne skupine Freya, ki je v goste povabila ansambel Euro kvintet. Tudi letos so navdušili s pestrim prazničnim programom in s tem obiskovalcem nekoliko podaljšali praznično vzdušje. Spremljala jih je mlada pianistka Urša Ketiš.

Vokalna skupina Freya deluje že dobri dve desetletji. V tem času so nastopili na številnih festivalih (med drugim na festivalu dalmatinske pesmi na Braču in v Kaštelih pri Splitu), redno se udeležujejo območnih in regijskih reviji pevskih zborov in vokalnih skupin. Seveda so tudi prejemniki nekaterih nagrad in priznanj. Kljub temu, da nastopajo domala po vsej Sloveniji, se po njihovih besedah najbolj počutijo na “domačem terenu”, v Šmarju. In prav nad Šmarjem, v cerkvi sv. Roka, so maja 2014 obeležili 20-letnico delovanja.
koncert_freya_2
Nedvomno pa so obiskovalce navdušili tudi člani zasedbe Euro kvintet, ki, kot že ime pove, združuje pet glasbenikov, predanih narodnozabavni in zabavni glasbi. Kar trije člani ansambla, ki v tem sestavu deluje od začetka lanskega leta, prihajajo iz Laškega, eden iz Laške vasi pri Štorah, eden pa iz Šmarja in je tudi član VS Freya. Poslušalce navdušujejo na veselicah, porokah in obletnicah po vsej Sloveniji in izven meja.
Sobotni praznični program je obsegal znane praznične pesmi domačih in tujih avtorjev, obiskovalce je osemčlanska zasedba razvajala s pesmimi kot Sveta noč, Mi smo prišli k vaši hiši, Dete rajsko, Angelsko petje, Resonet in laubidus, Rodil se je Emanuel, Sosedje so nam pravili, Pstirček, Želimo vam srečen božič, Božična uspavanka, Srebrni zvončki, Beli božič, Sneg, Noj rožmarin, Venček pivskih, skupaj z Euro kvintetom so zapeli Avsenikovi Lepe ste Karavanke in za zaključek Zvezde na nebu gore. 

eH

kino_smarje_polovicka