Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 1. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurVlom v skladišče

V noči na 29. 12. 2015 so neznanci vlomili v ograjen prostor enega od trgovskih podjetij v Šentjurju. Naložili so že 43 euro palet. Ko so se hoteli odpeljati s kraja jim je to preprečila policijska patrulja, ki jih je zalotila pri  delu. Zoper osumljence bo podana kazenska ovadba.

Vlom v trgovino

V noči na 29. 12. 2015 je neznanec v Šentjurju vlomil v trgovino z mobilno telefonijo in odtujil mobilne telefone. Z omenjenim je oškodoval družbo za okoli 5500 €. Policisti že zbirajo obvestila o storilcu.

Prometna nesreča

Neznanec se je v noči na 29. 12. 2015 z avtomobilom zaletel v Ipavčev kulturni dom v Šentjurju in poškodoval fasado. Z dejanjem je na objektu povzročil za 1000 € škode. Povzročitelj še ni znan.

Nezgoda na parkirišču

30. 12. 2105 je voznik tovornega avtomobila med dostavo blaga v trgovino poškodoval tri parkirana osebne vozila. Zaradi kršitve predpisov mu je bil izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru 1

30. 12. 2015 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Šentjurju. Občana sta se sporekla, pri tem pa je eden uporabil tudi solzivec. Policisti so obema izdali plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru 2

Na vlaku, ki je vozil iz Maribora so 30. 12. 2015 imeli težave s potnico. Ta je jasno povedala in pokazala, da ne namerava upoštevati nič in nikogar. Ni plačala vozovnice, na vlaku je kadila in žalila osebje. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Vlom v avtomat

V noči na 2. 1. 2016 je neznanec v Šentjurju vlomil v avtomata za izdajo žetonov ter iz avtomata odtujil denar in žetone. Z omenjenim dejanjem je oškodoval družbo za okoli 200 EUR. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Prometni nesreči

Kot vedno je prvi sneg povzročil tudi nekaj težav. 3. 1. 2015 je najprej s ceste zaneslo voznico iz Italije, ki na vozilu ni imela zimskih gum. Zaradi zdrsa je prvi nasproti vozeč voznik ustavil na kraju, slednji manever pa ni uspel vozniku za njim, ki je trčil v prvega. Policisti so tako obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se pripetili na istem kraju v časovnem zamiku parih sekund. Oba povzročitelja nista imela ustrezne zimske opreme na vozilu.

 

V naše kraje je ponovno prineslo sneg, kar je zopet povzročilo nekaj preglavic voznikom na cestah. Vse voznike opozarjamo, da v zimskih razmerah uporabljajo vozila,ki imajo ustrezno zimsko opremo, ter da vožnjo prilagodijo trenutnih razmeram na cesti, to je prilagodijo hitrost, ter povečajo varnostno razdaljo, saj je pot zaviranja v takšnih razmerah daljša kot na suhem vozišču.

Prav tako vse pešce, ki so udeleženi v cestnem prometu opozarjamo, da naj uporabljajo ustrezna svetlobna telesa, da bodo v zmanjšani vidljivosti bolje vidni, ter bodo tudi na ta način poskrbeli za svojo varnost. Prav tako pa je v zimskih razmerah pomembna primerna obutev, da ne prihaja do zdrsov, padcev in posledično poškodb.

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik