Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah (foto, video)


koncert_godbenikov_smarje (1)

Že tradicionalno je 26. december oziroma dan samostojnosti in enotnosti v Šmarju pri Jelšah namenjen koncertu Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah. Letos so k sodelovanju povabili plesno skupino Zvončica in  vokalni sestav Gimnazije Celje – Center.

koncert_godbenikov_smarje (2)

Že v prejšnjem letu smo bili priča kar nekaj spremembam v samem društvu. V lanskem letu so dobili nove rdeče uniforme, rdeče kravate in črne srajce, v letošnjem letu pa so se odločili za nakup klobukov, ki so eden od sestavnih delov uniforme. Za predsednico društva go. Greto Stiplošek Pajk je prvo leto predsedovanja, ki ga je v svojem govoru označila za izredno dobro. V letošnjem letu so se namreč udeležili gostovanja na Češkem, jeseni pa so organizirali srečanje godb v Šmarju, za katerega si želi, da bi postalo mednarodno.

Tudi letos so godbeniki izvedli številne skladbe; med drugim so se spomnili tudi na v letošnjem letu preminulega maestra Adama Bicskeya, prvega dirigenta šmarskih godbenikov, kateremu so poklonili tri skladbe, ki so bile sestavni del repertoarja že pod njegovim vodstvom.

K sodelovanju so godbeniki tokrat povabili plesno skupino Zvončica iz Šmarja pri Jelšah in fantovsko vokalno zasedbo FaVoZa Gimnazije Celje – Center, ki deluje pod umetniškim vodstvom prof. Gregorja Deleje. Koncerta, ki sta ga letos vodila g. Jože Čakš in Aleš Novak, se je udeležilo skoraj 300 obiskovalcev.

v/t/f: Dejan Hribernik