Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun se je poslovil od evropskega tekmovanja; Rogaška brez težav v pokalu


tajfun bakken bears 2015

Po tesni tekmi na Danskem so si v taboru Tajfuna obetali, da lahko na domačem srečanju z Bakken Bears iztržijo ugoden izid, kar se je na koncu izkazalo za napačno predpostavko. Gostje s severa so se pokazali kot izredno čvrsta ekipa, ki je narekovala ritem srečanja večino tekme. Medvedi so polčas dobili za 21 točk in v 32. minuti vodili že za 30. Do konca so Šentjurčani omilili poraz na 19 točk in se s tem poslovili od pokala FIBA Europe. Po koncu tekem je bilo jasno, da bi jih v nadaljevanja tekmovanja, kar bi sicer prineslo zajetne stroške, peljala že minmalna zmaga.

Tajfun: Bakken Bears 60:79 (19:23, 7:24, 17:21, 17:11); Bratož 11, Parker 10, …

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čeprav nismo bili pod pritiskom, da zmagamo, se je to na fantih očitno poznalo. V takšni različici svojih fantov še ne poznam. Na drugi strani so bili nasprotniki izjemno razigrani, tudi motivirani, čeprav zmage niso potrebovali. Zadevali so mete, ki jih v prvih petih tekmah niso, kar pa ni izgovor. Enostavno nismo odigrali tekme na način, kot ga znamo. Skrbi me poškodba Ceola Clarka.«

Domen Bratož, igralec Tajfuna: »Gostje so igrali res dobro, ampak to smo jim mi tudi omogočili. Ko takšni ekipi dovoliš, da se razigra, jih je s tako igro, kot smo jo prikazali, težko ustaviti. Danci niso naključno prvi na lestvici.«

V soboto, 5. decembra, bo Tajfun v ligi ABA gostoval pri Igokei. Tekma se bo začela ob 17.00.

§ § §

Po pričakovanih zmagah nad Litijo in Parklji je žreb Slatinčanom namenil prvoligaškega nasprotnika, in sicer šoštanjsko Elektro. Slatinčani na prvi tekmi v Šaleški dolini niso imeli težav.

Elektra : Rogaška 76:103; Mijović 20, Grušovnik 18, Remekun 17, Ferme 12, Primorac 11, Rebec 10, …

Povratna tekma bo v torek, 8. decembra, ob 19. uri v športni dvorani Rogaška Slatina. Še pred tem bo v soboto, 5. decembra, ob 19.00 na vrsti prvenstveno srečanje z Zlatorogom.

polovicka_celje_klik