Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani darežljivi dan prehitro; Rogaška s sedmo zmago ostaja na vrhu – prišel nov Američan


krka tajfun december 2015

Pri Košarkarskem klubu Tajfun danes na današnjem prednovoletnem zaključku vseh selekcij zbirajo tudi hrano za socialno ogrožene družine, sinoči pa so po štirih zaporednih zmagah s Krko vpisali prvi poraz, kjer si lahko zasluge v veliki meri pripišejo sami.

Gostitelji so v dvorani Leona Štuklja, kamor je prišlo veliko šentjurskih podpornikov, boljše začeli in tesno dobili prvo četrtino.Po nešportnem vložku Jureta Lalića, ki je pokosil Sandija Čebularja je Tajfun v drugi četrtini dominiral in tudi ob pomoči povratnika Ceole Clarka vodil z dvoštevilčno prednostjo.

Gostje so jo uspeli vzdrževati tudi v tretji četrtini, ki se je končala s 53:67. Še v 33. minuti je posadka v rdečem vodila za ducat točk, potem pa so se farmacevti jeli približevati. Dobri dve minuti do konca je bila razlika le še dve točki, ob koncu rednega igralnega časa pa sta ekipi zbrali po 74 točk.

V prvem podaljšku so Šentjurčani imeli tesno pobudo, a so dovolili, da je Mirko Mulalić v zadnjem napadu gostiteljev s trojko izenačil. V drugem dodatnem petminutju je Krka hitro ušla in uspešno branila prednost.

Krka : Tajfun 103:96 (19 : 17, 18 : 32, 16 : 18, 21 : 7, 11 : 11, 18 : 11)

Izjavi

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: »Čestitam Krki za zmago. Mislim, da se nam to ne bi smelo zgoditi. Dvakrat smo imeli dobljeno tekmo, pa smo dvakrat nespametno reagirali. Po toliko odigranih tekmah tega nisem pričakoval, a to so očitno stvari, ki se jih moramo v prihodnje še naučiti. Dvigniti moramo glave, liga je še dolga.«

Dragiša Drobnjak, igralec Tajfuna: »Težko je najti besede po taki tekmi. Moj prvi vtis je, da smo podarili zmago. Ne morem verjeti, kakšne neumnosti smo si privoščili od sredine zadnje četrtine in v obeh podaljških. Delamo dobro, iz tekme v tekmo smo boljši. Tekma je bila dobra, igrali smo s polno energije, ampak takih napak si enostavno ne smemo privoščiti, saj želimo dokazati, da nismo muha enodnevnica in si zaslužimo igranje na tej ravni.«


V nedeljo, 27. 12. 2015, bo ob 15.00 v Golovcu tekma s Crveno zvezdo Telekomom.

§ § §

V okviru Lige Telemach je v sredo Rogaška v zaostali tekmi gostila škofjeloški LTH Castings in vpisala sedmo zmago.

ROGAŠKA : LTH CASTINGS 58:50 (11:6, 13:15, 21:11, 13:18); Ferme 24, Fon 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Pred tekmo smo vedeli, da je naša edina opcija obramba in borba. Igralci so odlično upoštevali navodila in ob tem dosegli rekordno število skokov v napadu. Ob tej priložnosti bi se zahvalil odlični publiki in vsem zaželel lepe praznike.”

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa: “V Rogaški Slatini je proti čvrstemu nasprotniku do izraza prišla naša neizkušenost, kljub temu pa smo imeli aktiven rezultat. Rogaško, ki v tej sezoni na domačem terenu v povprečju dosega 85 točk, smo zadržali pod 60 danimi točkami, kar priča o tem, da smo v obrambi igrali dobro. V tretji četrtini smo naredili preveč napak, vseeno pa v zadnjih 10 minutah imeli priložnost, da tekmo obrnemo sebi v prid, a je žal nismo izkoristili. Svoje mlade fante bi pohvalil za borbenost in nepopustljivost.”

Lestvica

1.

Rogaška

7/1

15

2.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

7/1

15

3.

Helios Suns

5/3

13

4.

Zlatorog Laško

5/3

13

5.

LTH Castings

5/3

13

6.

Portorož

4/4

12

7.

Lastovka

1/7

9

8.

Elektra Šoštanj

1/7

9

9.

Hopsi Polzela

1/7

8

Državno prvenstvo se nadaljuje 9. januarja, ko bodo Slatinčani gostovali pri Lastovki.

Dodano naknadno

Po odhodu Matica Rebca k novomeški Krki so pri Rogaški našli njegovo zamenjavo. Na Štajersko prihaja ameriški organizator igre Darwin Dee Davis (183 cm, 1993), za katerega bo to prva izkušnja z igranjem v Evropi.
 Davis se je šolal na univerzi Xavier in zanjo igral v prvi diviziji ameriške študentske Lige NCAA. V sezoni 2014/2015 je na 35 tekmah v povprečju dosegal 9,2 točke, 2,5 skoka, 6,1 podaje in 1,3 pridobljene žoge na tekmo.

polsi-tajfun-aba-klik