Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 29. 12. 2015


Kršitev javnega reda in miru 1

Dne 19. 12. 2015 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Šentjurju. Po zbranih obvestilih od prič in udeležencev so kršitelju izdali plačilni nalog.

Poskus vloma v hišo

19.12.2015 so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Stopčah. Ugotovljeno, je bilo, da so trije storilci poskušali vlomiti v stanovanjsko hišo, pri tem pa so bili zaloteni s strani stanovalca, zato so s kraja pobegnili. Policisti obvestila o storilcih še zbirajo.

Vlom v stanovanje

Dne 22.12.2015 v dopoldanskem času je neznanec prišel v stanovanjski blok v Šentjurju. Vlomil je v stanovanje oškodovanke, ker je verjetno vedel, da je ni doma. Vlomilec je pregledal stanovanje, odtujil zlatnino in s tem lastnico oškodoval za okoli 500 €.

Kršitev javnega reda in miru 2

V enem od gostinskih lokalov v Šentjurju je 22. 12. 2015 zavrelo med lastnikom in gostom. Moči sta merila kar s stoli. Kršitelju bo izrečena globa.

Tatvina zidakov

Dne 23. 12. 2015  je neznanec na Proseniškem odtujil 1,5 m3 zidakov iz stiropora, ter z dejanjem lastnika oškodoval za 300 €.

Prometna nesreča s pobegom

Dne 24. 12 .2015 se je v Hotunju pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročil pijan voznik, ki je po trčenju z dvema avtomobiloma s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili doma, mu začasno zasegli vozniško dovoljenje, o nadaljnji usodi pa bo odločala sodišče.

Kršitev javnega reda in miru 3

Dne 24. 12. 2015 je v večernem času na Grobelnem prišlo do prepira med zakoncema, ki sta bila pod vplivom alkohola. Policisti bodo o dogajanju obvestili tudi center za socialno delo, saj sta svoje znanje in sposobnosti  brez zadržkov izkazovala pred otroki.

Kršitev javnega reda in miru 4

V noči na 27. 12. 2015 so policisti intervenirali v centru Šentjurja, kjer je mladina praznovala, pri tem pa so poslušali glasbo na taki jakosti, da je motila okolico. Za rešitev problema je v konkretnem primeru zadostovalo že opozorilo.

 

»PONOVNO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

Veseli december je že v polnem zamahu novoletni praznikov pa tik pred vrati. Da bi omenjen čas minil kar se da prijetno, ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči); uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja, vendar ne v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1200 EUR, policisti pa bomo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje, saj si prizadevamo za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov. Zavedati pa se moramo, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik