Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z osrednje slovesnosti ob prazniku Občine Rogatec (foto in video)


praznik_obcine_rogatec_2015_1Prvo septembrsko soboto je v prostorih grajske pristave potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo občinskih nagrad. Dogodka so se med drugim udeležili še podžupan občine Rogatec Anton Roškar, članice in člani občinskega sveta, predsedniki in člani svetov krajevnih skupnosti, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije dr. Vinko Gorenak, župani sosednjih in pobratenih občin Slovenije in Hrvaške, načelnik upravne enote Šmarje pri Jelšah Vinko Habjan s sodelavci, vodje izpostav posameznih ministrstev, nadžupnik in naddekan Andrej Grobelnik ter številni predstavniki političnih strank, direktorji, ravnatelji in predstavniki javnih zavodov, skupnih občinskih organov, podjetniki, gospodarstveniki, predstavniki policije, gasilcev, društev, klubov, humanitarnih organizacij, novinarji.

Seveda pa je bila osrednja prireditev v prvi vrsti priložnost za podrobnejši pregled realiziranega dela, postorjenega od zadnjega praznika. Župan Martin Mikolič je najprej pozdravil vse udeležence, nato pa v nagovoru izpostavil številne uspešno zaključene projekte, med katerimi je tudi projekt vodooskrbe v porečju Sotle, v sklopu katerega so v občini Rogatec zamenjali sedem kilometrov azbestnih vodov. Izpostavil je tudi obnovljeno železniško progo Rogatec-Djurmanec, in izpostavil velik pomen ponovno vzpostavljene železniške povezave med tema dvema krajema. Med ostalimi pridobitvami so pomembne še ureditev prostorov dvorca Strmol z opremo za izvajanje rokodelskih vsebin ter številne manjše, a nič manj pomembne pridobitve. Župana smo povabili pred kamero, njegovi izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Po županovem nagovoru in glasbenem premoru, za katerega je poskrbela mlada glasbenica Petra Mikolič, je župan skupaj s podžupanom dvema svetnicama (Jolandi Pavlovič in Mojci Šmit) pripel svetniški priponki. Sledil je vrhunec dogajanja osrednje slovesnosti, podelitev občinskih nagrad.

Podelili dve plaketi, priznanje in denarno nagrado

Letošnji občinski nagrajenci so med drugim odlični ambasadorji občine Rogatec, po njihovih zaslugah (tako na področju športa, kulture ter gasilstva) je občina Rogatec še bolj prepoznavna, tako v ožjem kot širšem slovenskem prostoru. Denarno nagrado so po sklepu sveta Občine Rogatec podelili PGD Donačka Gora, ki letos obeležuje 70 let delovanj, priznanje si je prislužil nogometaš Ivan Firer, plaketi občine pa sta prejela kulturnik Vladimir Vekić in Klub malega nogometa Dobovec.

praznik_obcine_rogatec_2015_2

Župan Martin Mikolič je že v nagovoru ponosno izpostavil letošnje prejemnike nagrad – v prvi vrsti so to državni prvaki v dvoranskem nogometu, Rogatčan, ki je zaigral v državni nogometni reprezentanci, kulturnik, ki je s svojim delovanjem na kulturnem in drugih področjih prispevala pomemben delež k razvoju kraja in povezovanja ljudi in gasilci, ki so nepogrešljivi pri nudenju pomoči pri elementarnih nesrečah. Prejemnike smo povabili pred kamero, prisluhnete jim lahko v spodnjem video posnetku.

Po podelitvi nagrad in zahvali prejemnikov so na oder stopili članice in člani KD Anton Stefanciosa Rogatec, ki so tui uvodoma odpeli Zdravljico, za njimi pa je zbrane v svet violine še enkrat popeljala Petra Mikolič. Pred neuradnim delom – druženjem ob pogostitvi – je sledila še beseda gostov.

praznik_obcine_rogatec_2015_3

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete celotnemu nagovoru župana Martina Mikoliča ob letošnjem občinskem prazniku, vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

dalmatinske-polsi-klik