Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani znova šokirali košarkarsko javnost


skupna slika superpokal - KopijaPo naslovu državnih prvakov, ki so ga osvojili 28. maja, so košarkarji Tajfuna v generalki pred jadroligaškim začetkom v tekmi superpokala prepričljivo ugnali novomeško Krko. Po visokem vodstvu ob polčasu so pokalni prvaki prišli Šentjurčanom na borih pet točk zaostanka, potem pa so brez obeh glavnih centrov tajfunovci znova zaigrali bolje in na koncu slavili z 72:60.

V Škofji Loki, ki je gostila superpokalno srečanje, je bila opazna tudi šentjurska navijaška skupina Šentjurski vitezi. Za najbolj koristnega igralca tekme je bil izbran Sandi Čebular, ki je zbral 15 točk in 5 podaj. Odlično je odigral tudi Ceola Clark, ki je zadel 4 od 5 poskusov za 3 točke.

Pred začetkom tekme je trener Dejan Mihevc s strani Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije prejel priznanje za naj trenerja pretekle sezone.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Prvi polčas smo odigrali veliko bolje kot drugega, a za prvo tekmo sezone sem več kot zadovoljen. Povsem običajno je, da na takih srečanjih pride do padca v igri, kar se je videlo pri nas in pri Krki. V prvem polčasu tega nihanja ni bilo, odigrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo, v drugem pa tudi Novomeščani niso imeli več kaj izgubiti, odigrali so bolj agresivno, na kar na začetku nismo odreagirali in tekma je bila še bolj zanimiva.”

Sandi Čebular, MVP Superpokala Slovenije 2015: “Ta naslov je uspeh celotne ekipe. Čestitam soigralcem in trenerskemu štabu za to prvo lovoriko v sezoni, ki pa jo bo potrebno hitro pozabiti in misli usmeriti na naslednje tekme. Sezona je pred vrati in hitro nas čakajo težki dvoboji.”

Prva tekma v ligi ABA bo v celjskem Golovcu v petek, 2. oktobra, ob 17.00. Nekaj ugodnejših vstopnic si lahko zagotovite tudi preko Polovičke.

polovicka_celje_klik