Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najboljši rezultati na slovenskih tleh v zgodovini kluba


karate lucija 2015V soboto je v organizaciji Karate zveze Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran, v športni dvorani v Luciji, potekala druga pokalna tekma v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Tekmovanja se je udeležilo 42 klubov in 318 tekmovalcev. Na turnirju je nastopilo šest karateistov iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Tekmovanje je začel trenutno najmlajši tekmovalec v klubu, Luka Bele. Z izjemno samozavestnim nastopom, odločnostjo in zbranostjo je iz kroga v krog stopnjeval svoj tekmovalni ritem. Ter na koncu s 5:0 po sodniški odločitvi z lahkoto osvojil prvo mesto.

Nato sta v isti kategoriji nastopila, v kategoriji dečkov +45kg, Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Zaradi poletnega premora in daljše tekmovalne pavze nista našla pravega odgovora na nasprotnike, ter se tako nista borila za najvišje prvo mesto, kot je bilo to na prvi pokalni tekmi Slovenije. Žan Luka Lesnika si je klub temu na koncu priboril tretje mesto. V kategoriji mlajših kadetov -40kg je nastopil tudi Aleksej Godler, ki ni dosegel vidnejše uvrstitve. Nastopiti bi moral tudi Gregor Virant, ki bo nedvomno prispeval svoj delež, vendar je zaradi manjše poškodbe moral nastop odpovedati.

V popoldanskem delu ob 13:00 uri sta svoj nastop začela tudi brata Hartl. Najprej seveda v katah, v kategoriji kadetov. Brez kakršnega koli dvoma sta premagovala svoje nasprotnike vse do finala. S svojimi vrhunskimi nastopi sta potrdila primat v tej kategoriji in trenutno ni tekmovalca v Sloveniji, ki bi ju lahko rezultatsko ogrozil. V finalu je na koncu Bor premagal Jana.

Po dveh medaljah v katah, sta začela z nastopi še v športnih borbah v kategoriji kadetov -52 kg. Bor Hartl je že z začetnim pristopom in pripravami na športne borbe, kot pravi profesionalni športniki, dal vedeti, da na tekmo ni prišel zgolj po eno zlato medaljo. Želel je še drugo. Tako se je tudi zgodilo. Izjemno taktično, modro in športno bojevito se je bojeval do konca, ter na koncu zmagal z rezultatom 3:2. Nedvomno je bil tekmovalna zvezda tega dne. Tudi Jan se je dobro boril, vendar je v določenem trenutku malce »zaspal«, kar je nasprotnik izkoristil in prišel v vodstvo, ki ga ni izpustil do konca borbe. Na žalost ga ta nasprotnik ni potegnil v repasaž, saj je izgubil v polfinalu.

V članski karate ligi je nastopila še Amadeja Knez, kjer je imela kar nekaj bor, saj je sistem lige takšen, da se bori vsak z vsakim ne glede na težo. Pokazala je borbeni duh, vendar ji po daljši trenažni pavzi manjkajo treningi. Do naslednje lige verjamemo, da se bo tudi to izboljšalo.

Kot klub smo že drugič zapored na pokalnih tekmah letos osvojili skupno 4. mesto med klubi v Sloveniji glede na osvojena odličja. S tem smo dokazali sebi in drugim, da se kljub majhnosti krajev in odmaknjenostjo od večjih mest popolnoma enakovredno kosamo s finančno močnejšimi klubi. Kar nam daje še večji navdih, elan, povezanost in polno mero entuziastičnega in volonterskega dela.

Miha Romih, glavni trener

beli-konj-polsi-klik