Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi Kozjan Bor Hartl uvrščen na svetovno prvenstvo v Indoneziji


bor_hartlČlani izvršnega odbora na Karate zvezi Slovenije so potrdili seznam reprezentantov za nastop na 9. Svetovnem kadetskem, mladinskem in U21 prvenstvu, med potniki je tudi član Karate  kluba Kozjansko in Obsotelje – BOR HARTL, uspešen učenec 9. razreda II. OŠ Rogaška Slatina in prav tako zelo uspešen univerzalni karateist. Trenutno velja v Sloveniji za najboljšega karateista v kategoriji kadetov v disciplini kate. Komaj 14-letni fant, ki se mu izpolnjujejo in uresničujejo življenjske sanje; nastop in zastopanje slovenske države na Svetovnem prvenstvu.

Bor Hartl je začel trenirati karate, glede na tendenco vpisov v karate šolo današnjega časa, nekoliko kasneje, in sicer pred šestimi leti, v tretjem razredu osnovne šole. Že na svojih uvodnih treningih je pokazal velik talent, zbranost ter veliko voljo in željo po treniranju karateja. Šel je čez celoten trenažno – tekmovalni proces, skozi katerega gredo vsi najboljši športniki. In sedaj je tukaj pred novo življenjsko preizkušnjo, ki je svetovnega formata.

Do sedaj je bila Borova kariera zelo razgibana, kot je to navadno pri vrhunskih športnikih. Na začetku tekmovalne kariere je prehajal iz ozadja do željenih osvojenih stopničk. V zadnjih dveh, treh letih, pa je začel stopnjevati svoj tekmovalno-trenažni proces. Z veliko volje, želje, veselja do karateja ter z vsakodnevnimi treningi, je prišel do točke, kjer on »diktira« tempo sebi in ostalim, kako se bodo razdelila najvišja mesta v državi in tujini.

Seveda pa takšne kariere oziroma uspehov ne bi bilo, če mu ob strani nebi stali njegovi najbližji. V prvi vrsti njegov brat dvojček Jan Hartl, starejši brat in prav tako uspešen karateist Andrej Hartl ter seveda starša Silvija in Jože Hartl, ki ju takšni dogodki v polni meri navdihujejo in vnašajo polno svežine ter elana. Vsem članom Karate klub Kozjansko in Obsotelje je lahko zgolj v ponos in veselje biti del ekipe, kjer dihajo vsi za enega in eden za vse. Nedvomno gre tudi velika zahvala za tekmovalni razvoj njegovemu glavnemu sponzorju, ki pomaga pri pokrivanju vseh nastalih stroškov nastopa na Svetovnem prvenstvu.