Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jubilejna deseta zmaga za Blaža Hartla


kozje tenis open 2015Člani Tenis kluba Kozje so na drugo septembrsko soboto organizirali tradicionalno, že štiriindvajseto odprto prvenstvo Kozjega v tenisu, ki neprekinjeno poteka že od leta 1992. Turnir je tudi letos privabil lepo število udeležencev, pa tudi kvaliteta tekmovalcev je bila na zavidljivem nivoju. V lepem vremenu se je turnirja udeležilo dvajset tekmovalcev, poleg domačih jih je bilo največ še iz Šentjurja, prišli pa so še iz Ponikve, Brestanice, Artič, Gorice pri Slivnici, Slovenskih Konjic in Maribora.

Že prvi in drugi krog sta postregla s številnimi zanimivimi in izenačenimi dvoboji, še bolj napeto pa je bilo seveda od četrtfinala naprej. V polfinale so se uvrstili branilec naslova, domačin Blaž Hartl, ki je v četrtfinalu premagal Tomaža Omerzela iz Brestanice, Branko Recko iz Šentjurja, ki je v četrtfinalu premagal svojega brata Aleksandra Recka, Tibor Orač, prav tako iz Šentjurja, ki je bil boljši od predlanskega zmagovalca Primoža Gajška iz Artič in Rok Gradišnik s Ponikve, ki je premagal člana domačega kluba Zorana Perčiča.

Pred polfinaloma sta bila na sporedu še finalna dvoboja letošnjih poletnih otroških turnirjev v kategorijah do 13 in do 15 let. V mlajši kategoriji je bil najboljši Primož Klavžar, ki je premagal Lana Gradiška, v starejši pa je do zanesljive zmage prišel Dejan Zorenč, ki je bil boljši od Špele Klavžar.

V prvem polfinalu sta se tokrat pomerila tekmovalca, ki sta zaznamovala zadnje desetletje in pol odprtih prvenstev Kozjega. Blaž Hartl je namreč v polfinalu nastopil že štirinajstič, Branko Recko pa desetič. V številnih medsebojnih dvobojih na prvenstvih v Kozjem je prav vedno zmagal Blaž in tako je bilo tudi letos, ko se je uvrstil v svoj enajsti finale. V drugem polfinalu sta se pomerila dva člana Teniškega kluba Šentjur, Tibor Orač za katerega je bilo to prvo polfinale v Kozjem in Rok Gradišnik, ki je bil pred tremi leti tu že tretji. Uspešnejši je bil mlajši Rok in se tako prvič uvrstil tudi v finale Odprtega prvenstva v Kozjem.

V tekmi za tretje mesto ni bilo veliko tekmovalnosti, saj je Branko Recko obnovil poškodbo zapestja in po nekaj odigranih igrah predal tekmo Tiborju Oraču, ki je tako prišel do tretjega mesta na turnirju. V velikem finalu pa je bolje začel Blaž Hartl, vendar se Rok Gradišnik ni predal in je pri 3:4 prišel le na eno igro zaostanka. V drugem delu tekme pa je spet vse potekalo po Blaževih željah, saj je od zadnjih šestih dobil pet iger in se v svojem enajstem finalu veselil še desete, jubilejne zmage na Odprtih prvenstvih Kozjega. Pokale in nagrade je najboljšim podelil predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek, ki je izrazil zadovoljstvo nad številčnostjo in kakovostjo sodelujočih tekmovalcev in si zaželel še več takšnih prvenstev. (R.G.)

beli-konj-polsi-klik