Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: tudi Rogaška mednarodno, v DP najprej z Lastovko; Šentjurčani plešejo; šmarska jata se krepi


polka kosarkarji 2015Kot kaže v prihodnji košarkarski sezoni na mednarodnem prizorišču ne bodo sodelovali samo košarkarji Tajfuna, ampak tudi Rogaške. Klub iz mesta vrelcev naj bi se pridružil novoustanovljeni ligi Alpe Adria, ki jo je “na svitlo” dal glavni mecen domžalskega Heliosa, Avstrijec Gerd Martens. V novi ligi naj bi tekmovalo 8 ekip, iz Slovenije poleg barvarjev še laški Zlatorog. V ligi naj bi sodelovale še ekipe iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske.

Do začetka nove košarkarske sezone je sicer še kar nekaj časa. Košarkarska zveza Slovenije je opravila žreb parov državnega prvenstva, ki se bo začelo 17. oktobra.

Rogaška se bo najprej pomerila z domžalsko Lastovko, ki jo je KZS po izstopu Grosbasketa povabila v to tekmovanje. Ob koncu prejšnje sezone so tako kot ekipa iz Podčetrtka sodelovali v kvalifikacijah za prvo ligo, a bili za las prekratki. Druga domžalska ekipa se je pred novo sezono izdatno okrepila, saj je od lanske ekipe ostalo le pet igralcev. Pripeljali so tudi tri tujce.

V prvem del lige ne bodo sodelovali Tajfun, Krka in Union Olimpija, tako do bo konkurenca okleščena na poleg omenjeni ekipi še na Helios Suns, Hopse Polzelo, Elektro, LTH Castings, Portorož, Šenčur GGD in Zlatorog.

Šentjurčani so doslej odigrali tri pripravljalne tekme. Na začetku so ugnali Zlatorog in izgubili s Trstom, danes pa v gosteh remizirali z Zagrebom. Trenutno jih tarejo težave s poškodbami. V nedeljo ob polnoči se bodo podali na tradicionalno srbsko turnejo. Prva tekmovalna preizkušnja zanje prihaja v okviru superpokala, 26. septembra, ko se bodo v Škofji Loki merili s Krko. ABA liga se začne na začetku oktobra, FIBA Eurepe Cup pa konec oktobra. Kmalu bodo znane tudi cene sezonskih vstopnic.

V istem terminu kot prvoligaško se bo začelo tudi drugoligaško tekmovanje. Terme Olimia Podčetrtek bodo v domači dvorani tekmec novincem iz Sežane. V 2. SKL bo tokrat nastopalo 12 ekip. Po odhodu štirih igralcev (Rok Gobec, Uroš Globovnik, Iztok Kočevar, Adin Kavgič), se je ekipa okrepila z Anžetom Cerkovnikom.

Začetek tekmovanja v 4. SKL še ni znan, naše območje pa bo s svojo drugo člansko sezono zastopal KK Jelša Šmarje, ki se pred novo sezono prav tako krepi. Ekipi se je pridružil Rok Gobec, ki je zadnjih 9 sezon igral v Podčetrtku. V moštvu bosta tudi Rok Škorjanec, ki je treniral v Domžalah, in Timotej Napast, ki je v Rogaški Slatini sicer že okusil prvoligaški parket. V Šmarju so čedalje bolj organizirani, saj bodo iz prejšnjesezonskih petih selekcij v novi sezoni nastopali z 10 ekipami tako v moški kot ženski konkurenci.

*na sliki sinočnja plesna udeležba igralcev Tajfuna na 15-letki ansambla Unikat v Gorici pri Slivnici; foto: KK Tajfun

polovicka_celje_klik