Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert ob 15-letki ansambla Unikat (foto, video)


unikatV Gorici pri Slivnici niso pomembni Okrogli, Poskočni in Ognjeni muzanti, Kvatropirci ali Modrijani, ampak domači fantje, zbrani v priljubljenem ansamblu Unikat.

Dvatisoč glava množica se je zbrala v njihovem domačem kraju, da bi skupaj praznovali njihovo uspešno 15. letno glasbeno delovanje.

Ansambel, ki je nastal ob vstopu v drugo tisočletje našega štetja, so najprej sestavljali trije osnovnošolci Davor, Špela in Uroš, kmalu se je na njihovi glasbeni poti pridružil še Luka. Skupaj so želi uspehe na domačih krajih in festivalih.

Kaj kmalu so prejeli prvo nagrado občinstva na Graški gori, kmalu pa so k temu dodali dve drugi nagradi – občinstva in strokovne žirije v Lenartu. Na radijskih postaja pa je pesem Zimska noč postala pravi hit. Vsi pa verjetno poznamo pesem, ki je nastala leto kasneje, Ne cukaj me za kitki, ki smo ji lahka prisluhnili tudi na koncertu.

Leta 2006 se je zasedba malce spremenila in je k sodelovanju pristopil Andrej Sluga in, kmalu zatem, Matic Supovec. Par let kasneje pa se je fantom pridružila še nova pevka, Andreja Črešnar. Tako je nova zasedba začela prisati novo glasbeno sled, v tej zasedbi delujejo še danes. Njihova prva pesem Dovolj mi je, je postala pravi hit po vsej Sloveniji. Leto kasneje pa so nagradam dodali še eno s Števerjana, nagrado za najboljši trio – Sanjala sva.
Ta prijetno topli poznopoletni večer  so množico skupaj z gostitelji večera zabavali ugledni gostje Okrogli, Poskočni in Ognjen muzikanti, Kvatropirci ter seveda nepogrešljivi Modrijani.

Kako so praznovali preverite v video izsekih ter fotogaleriji

Evelin Brodnik

dalmatinske-polsi-klik