Srečanje muzikantov na Dolgi Gori 2015 (foto, video)

6. 7. 2015 21:00

naslovnaPrva vroča julijska nedelja je na Dolgo Goro pripeljala glasbenike iz vseh koncev. Prostovoljci domačega gasilskega društva so poskrbeli za že 23. tekmovanje mladih muzikantov.

Publiki so se mladi glasbeniki predstavili z narodno-zabavnimi pesmimi, v treh različnih kategorijah. V solo in duo do 15 let je nastopilo 5 solo in en duo, v solo in duo nad 15 let je tokrat nastopil le eden, so se pa nam predstavili kar štirje ansambli.

S svojim nastopom so razvajali ljubitelje dobre glasbe in se hkrati trudili prepričati strogo uho žirije v sestavi Mirko Polutnik, Davor Pušnik in Avgust Skaza.

V kategoriji solo in duo do 15 let je strokovno komisijo najbolj navdušil Gal Gorenjak s pesmima Ciganska polka in Le ti edina, takoj za njim Aljaž Podergajs s Zakaj si me zapustila in Kiss me  s pesmima Veseli Ribnčan in Konjiški valček pa je tretje mesto osvojil Primož Lovrenčič. V kategoriji višje, solo in duo nad 15 let, je publiko razvajal Denis Pezdevšek s skladbicam Na rogaški noči in Veseli kosci.

Ansambli niso navdušili le strokovne komisije, ampak tudi publiko, ki je s svojimi glasovi pritrdila mnenju žirije. S pesmima Strune ljubezni in Naš stric so zmagale dekleta iz ansambla  “Me tri do pol noči”. Glasbenice, sestre Katja, Mihaela in Veronika prihajajo iz okolice Slovenskih Konjic. Iz Loke pri Žusmu pa prihajajo Kozjanski lumpi, Rok, Nik, Aljaž in Tjaša so nam zaigrali Ni mi mar in Ne primerjaj me z njo. S Jesen in Slovenski vojak pa so se predstavili ansambel Pomežik iz okolice Rogaške Slatine.

Glasbeno popoldne so nadaljevali člani ansambla Namig, v večernih urah pa so oder zavzeli ansambel Nemir.

Vzdušje na Dolgi gori smo poskusili zajeti v video insertih in fotogaleriji. Preverite kako nam je uspelo.

Evelin Brodnik

polsi-komarji-voluhar2

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X