Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 7. 7. 2015


Tatvina lesa

Policisti so bili 1. 7. 2015 obveščeni, da so neznanci preko vikenda na Bohorju posekal 11 bukovih dreves in odtujili okoli 6 m3 lesa. Z dejanjem so neznanci Sklad kmetijskih zemljišč oškodovali za okoli 400 €.

Tatvina goriva

Dne 2. 7. 2015 se je na bencinski servis v Dramljah pripeljal voznik, natočil gorivo v vrednosti 40 € in se odpeljal brez plačila. Že ob njegovem prihodu domov so ga tam pričakali policisti. Zoper njega bodo ustrezno ukrepali.

Vdor v računalnik

Policisti so bili 2. 7. 2015 obveščeni o nezakonitem posegu v tuj računalnik last družbe iz Šentjurja. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s pomočjo škodljive programske opreme, ki se je nahajala v priponki elektronske pošte zaklenil računalnik ter lastniku preprečil dostop do vsebine, za dostop pa od oškodovanca zahteva denar. Policisti o storilcu zbirajo obvestila.

Na mestu je opozorilo, da naj občani ne odpirajo elektronske pošte, ki so jo prejeli z naslovov, ki je ne poznajo, prav tako naj ne odpirajo priponk s čudnimi imeni, oz. ki so jih prejeli z naslovov, ki jim ne zaupajo.

Kršitev javnega reda in miru I.

Kriza in vročina povzročata, da so ljudje vedno bolj vznemirjeni in razdražljivi. Tako je dne 2. 7. 2015 v Voglajni prišlo do prepira med dvema ženskama, katerega intenziteta se je povzpela tako visoko, da je morala posredovati policija, ki je kljub temu, da ni bilo telesnih poškodb, na pomoč poklicala tudi zdravnika. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom I.

Policisti so bili 2. 7. 2015 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Ostrožnem pri Ponikvi, kjer je s kraj odpeljal osebni avtomobil R Clio, bele barve, brez da bi nudil podatke udeležencu v nesreči. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozilu in vozniku.

Prometna nesreča s pobegom II.

3. 7 .2015 je v centru Šentjurja prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami pri kateri je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v peško, nato pa odpeljala s kraja, ne da bi se prepričala, da je z njo vse v redu. Ko bo izsledena, ji bo izrečena kazen.

Kršitev javnega reda in miru II.

Dne 5. 6. 2015 je v Zagaju prišlo do spora med sosedoma, pri čemer je eden v drugega vrgel kamen in ga s tem poškodoval. Zoper kršitelja bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Nezgoda

Dne 5. 7 .2015 se je v Šentjurju občan želel znebiti sršenov. Pristavil lestev in se povzpel po njej, pri tem pa je izgubil ravnotežje in padel z lestve. Poškodovanemu so na pomoč prihiteli reševalci, ter mu nudili pomoč.

Odvzem vozila in prometna nesreča

6. 7. 2015 v zgodnjih jutranjih urah je občan po zaužiti večji količini alkohola želel oditi domov iz veselice. Ker svojega avtomobila ni imel, je  tam našel vozilo, v katerem so bili ključi. Z vozilom se je odpeljal, vendar kar kmalu zaključil svojo pot izven vozišča, kjer se je prevrnil z vozilom, vozilo razbil in poškodovan zbežal s kraja. Kmalu po dogodku je bil izsleden, v zvezi kršitev pa se bo zagovarjal na sodišču.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik