Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 1. 7. 2015


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurNasilje v družini

Policisti so bili v torek 23. 6. 2015 napoteni na kraj nasilja v družini, kjer je osumljenec ponoči pretepel svojo partnerko. Policisti so poškodovano pospremili v Zdravstveni dom Šentjur, osumljencu pa izrekli prepoved približevanja. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba.

Zaseg konoplje

Policisti so v sredo 24. 6. 2015 občanu zasegli okoli 140 rastlin konoplje. Lastnik jih je imel nekaj v rastlinjaku, nekaj pa kar na njivi. Analiza bo pokazala, ali gre za Indijsko konopljo ali pa za industrijsko konopljo, za gojenje katere občan prav tako ni imel dovoljenja. V primeru prisotnosti THC bo zoper lastnika prepovedanih rastlin na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Trk v ograjo

Policisti so bili 25. 6. 2015 obveščeni o poškodovanju ograje pri vrtcu na Planini pri Sevnici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je mamici mudilo po otroke v vrtec. Ko se je pripeljala tja, je pohitela po otroke, pozabila pa je zavreti svoje vozilo, ki se je medtem, ko je bila v objektu, premaknilo in trčilo v ograjo. Zadeva se je zaključila le s poškodovano ograjo, saj na srečo ni bilo nikogar v bližini.

Pomoč pri postopku

V soboto 27. 6. 2015 je bilo živahno okoli cerkve v Šentjurju, kjer je potekala birma. Tam je bilo več fotografov in raznih prodajalcev. Tisti, ki se držijo predpisov in imajo urejeno dokumentacijo in dovoljenja za delo so ugotovili, da se je pojavili tudi več drugih ponudnikov, ki teh dovoljenj nimajo. Posredovalo so delavci FURS-a. Ker pa nekateri z omenjenimi niso želeli sodelovati in jih upoštevati, so morali na kraj tudi policisti. Zoper kršitelje bo FURS ustrezno ukrepal.

Spor med prevozniki

V soboto 27. 6. 2015 zvečer je prišlo do spora na avtocesti A1, kjer je obstalo v okvari tovorno vozilo. Skoraj istočasno sta na kraj prišla dva ponudnika prevozov vozil, ki sta se nista mogla dogovoriti, kdo bo odvlekel pokvarjeno vozilo, ter sta se zato sprla in stepla. Po vseh zbranih obvestilih bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik