Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Modra cona tudi v Šmarju pri Jelšah


parkirna_uraPredvidoma septembra bodo v Šmarju pri Jelšah vzpostavili modro cono. Modra cona bo na skupno osmih parkiriščih štela 65 parkirnih prostorov, od tega 5 za invalide. Seveda bo parkiranje še naprej brezplačno, a omejeno na največ dve uri.

Vzpostavitev modre cone se v prvi vrsti nanaša na vsakodnevno gnečo, ki nastaja zaradi obiskov različnih upravnih služb in podjetij, opaziti pa je tudi bilo, da številni vozniki avtomobile puščajo parkirane ves dan. Parkirišča v modri coni bodo seveda označena z modro barvo in s tablo. Vozniki bodo s posebno parkirno uro, ki jo bodo pustili na vidnem mestu v avtomobilu, označili uro začetka parkiranja. Modre cone bodo časovno omejene na čas med tednom in sicer med 7. in 15. uro.

Omenjeno uro bodo gospodinjstva v občini dobila brezplačno, vsako dodatno pa bo mogoče kupili za slab evro. Parkirišča v modri coni bodo pri občinski stavbi (4+1), pri pošti (8), pri Hramu (15+1), pri zdravstvenem domu (10+1), pri knjižnici (4+2), pri fizioterapiji (6), pri cerkvi (6) in na parkirišču Jager-Lorger (10).