Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bistričanka na čelu savinjske razvojne agencije


Iva ZorencNova direktorica Razvojne agencije Savinjske regije (RASR) je postala Iva Zorenč. Na 3. seji Skupščine RASR,  ki je potekala v četrtek, 2. julija 2015 v Celju, jo je podprla večina od 31 županj in županov Savinjske regije, družbenikov RASR.

Zorenčeva bo štiriletni mandat nastopila v četrtek, 16. julija 2015.

Nova direktorica prihaja iz Ministrstva za javno upravo. Do sedaj je delala med drugim v gospodarstvu kot vodja prodaje in svetovalka na področju kmetijstva in fitofarmacevtskih sredstev. Izkušnje je nabirala na občini Bistrica ob Sotli, ki, zanimi, sodi k posavski razvojni agenciji, nato pa jo je pot zanesla na Generalni sekretariat Vlade. Nadalje je bila ena izmed nosilk nastajanja Službe Vlade RS za podnebne spremembe, kjer je skupaj s svojimi sodelavci izvajala številne projekte, kar bo dragocena izkušnja za uspešno delo na novem delovnem mestu. Organizacijske izkušnje je nabirala kot vodja kabineta Ministra za notranje zadeve, nazadnje pa je delala na Ministrstvu za javno upravo, v Službi za lokalno samoupravo. Leta 2010 se je kot kandidatka SDS potegovala za županjo Bistrice ob Sotli.

Njen Programa dela RASR izpostavlja, da je prav vsem občinam, ne glede na velikost in gospodarsko razvitost, potrebno nuditi enake možnosti za pridobivanje sredstev iz projektov. Na Razvojni agenciji Savinjske regije, namerava dati poudarek projektni pisarni, ki bo izvajala svetovanje in dajala informacije občinam celotne regije. Nova direktorica pravi, da je kadrovski potencial na agenciji in v območnih agencijah, z veliko znanja, informacij in pripravljenosti, kar je potrebno še bolj izkoristiti v dobrobit vseh občin, ki so vključene v agencijo. Težava, ki jo vidi je, da še ni poznanih kriterijev in pogojev, za koriščenje sredstev iz nove finančne perspektive 2014 – 2020. Tu pričakuje čim prejšnji odziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in drugih državnih institucij. Pričakuje se, da bodo pogoji nove perspektive bolj zahtevni, saj bodo zahtevali povezovanje občin, gospodarstva in civilnih združenj. S svojimi izkušnjami in motiviranimi sodelavci je nova direktorica prepričana v uspešno delo agencije, v zadovoljstvo občankam in občanom in v učinkovito pomoč županom.

Ključno poslanstvo razvojne institucije bo tako uresničevanje razvojnih projektov Savinjske regije, ki bodo sledili zastavljenim razvojnim prioritetam in regijskim specializacijam, s področja gospodarskih dejavnosti, ki imajo v regiji največjo dodano vrednost in lahko prispevajo k večji gospodarski uspešnosti regije. Institucija si bo prizadeva za povezovanje različnih akterjev razvoja v regiji za pripravo in izvedbo skupnih regijskih projektov v dobro vseh prebivalcev Savinjske regije.

polovicka_celje_klik