Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

X. Pegazove muze v Rogaški Slatini (foto, video)


10_let_pegazovih_muz (1) V soboto, 6. junija in v nedeljo 7. junija 2015, so članice Vokalne skupine Pegazove muze v KC Rogaška pripravile glasbeno scenski dogodek v počastitev desete obletnice delovanja.

Zaradi prenehanja delovanja akademskega pevskega zbora Rogaška Slatina se je porodila ideja ustanovitvi vokalne skupine. Prvi so na svojo pot stopili fantje in oblikovali vokalno skupino Vitis, nekaj punc, ki so imele močno željo po petju, pa je jeseni 2005 pripravilo prve vaje in iz njih so se rodile Pegazove muze.

Prvo sestavo Pegazovih muz, ki tam danes pojejo, so sestavljale: Natalija Pobežin, Vesna Zagode Peperko, Lidija Jug, Katja Škrabl, Melanija Mesarič, Petra Križan, Milanka Virant Levstik in zborovodkinja Mihaela Pihler, ki je v svoji karieri vodila številne znane pevske zbore.

V desetih letih delovanja so pri Muzah izmenjale številne pevke, tiste, ki pa tam še vedno pojejo, pa jih “starejše muze” ljubkovalno kličejo “mlade muze”. To so: Petra Mikolič, Urška Škorc, Marija Vodušek, Nika Drimel, Anja Žerjav, Doris Keršič, Martina Štih in Klavdija Čoh.

10_let_pegazovih_muz (2)

Dobri dve uri trajajoč koncert sta v soboto povezovali Lina Burkelc Juras in Bernardka Ryan. Skozi glasbeni program sta se sprehodili skozi vseh 10 let delovanja vokalne skupine Pegazove Muze.

Sam koncert ob 10-letnici delovanja je bil razdeljen v tri sklope. Skozi program so se predstavile tako stare kot mlade muze, ki skupaj sestavljajo Vokalno skupino Pegazove muze. Na projekciji so obiskovalci lahko spremljali številna imena, katera so skozi vsa leta pela pri njih.

Muze je spremljal priložnostni band v sestavi:  Ermin Tkalec na klavirju, Klemen Grosek na bobnih, Dominik Došler na kitari in Aleš Šket na bas kitari.

Muzam so se pridružili tudi Petra Mikolič na violini, Ana Junger na flavti in Jaša Virant na violončelu.  Nastopile pa so tudi članice plesne skupine Kuš Ni Me iz Rogatca, katerih članica Anja Prešern je Pegazovim muzam pripravila celotno koreografijo.

Vabljeni k ogledu fotogalerije:

v/t/f: Dejan Hribernik

storman-kosila-naslovna-klik