Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na OŠ Franja Malgaja tik pred koncem pouka slavnostno obeležili energetsko sanacijo


energetska sanacija os franja malgaja sentjur 2015S krajšo prireditvijo pred prenovljenim delom šole so na zadnji šolski dan šentjurski šolarji skupaj z županom Občine Šentjur mag. Markom Diacijem, predstavniki občinskih služb, izvajalcev del in nadzora, ter v družbi  občinskih svetnikov, obeležili uspešno zaključen projekt Energetska sanacija OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Kot so se v prireditvi spomnili tudi učenci, se je energetska sanacija, za katero je Občina Šentjur uspešno pridobila sofinancerska evropska sredstva iz kohezijskega sklada, pričela pred letom dni. V času počitnic so bila izvedena nekatera dela v notranjosti, ostala so se nadaljevala še v jesen. Energetsko saniran je bil prizidek k sicer več kot sto let stari stavbi, grajen v 70. letih prejšnjega stoletja. Narejena je bila toplotno-izolacijska fasada, zamenjano je bilo stavno pohištvo, okna, podstrešje je bilo izolirano, odstranjena je bila stara azbestna kritina in nameščena nova, v notranjosti so bili prenovljeni stropi ter razsvetljava in dograjen je bil prostor za izvajanje športne vzgoje (utežilnica).

energetska sanacija os franja malgaja sentjur 2015 - tablaUčenci OŠ Franja Malgaja Šentjur, največje šole v šentjurski občini, so pripravili simpatičen kulturni program, v katerem so se pošalili, kako so lani septembra navijali za podaljšanje sanacijski del, da ne bi bilo treba v šolo. Sedaj pa tudi sami opažajo izboljšave v okviru energetske sanacije, saj imajo zdaj odlične pogoje za izvajanje pouka v vseh letnih časih in vremenskih pogojih, zaradi novih oken je manj moteč tudi hrup gostega prometa obremenjene državne ceste skozi Šentjur.

Kot je poudaril župan, mag. Marko Diaci, je Občina Šentjur odlično izkoristila javni razpis za sofinanciranje energetskih sanacij javnih objektov v lastni lokalnih skupnosti, saj je bila lani iz tega naslova tudi že obnovljena podružnična šola z vrtcem v Loki pri Žusmu, v tem poletju pa bodo, če bodo razpisni postopki za izvajalce del uspešno zaključeni, sledili še nekateri vrtčevski objekti, pa tudi podružnična šola OŠ Franja Malgaja Šentjur na Blagovni, kjer bo energetsko saniran tudi vrtec. Župan je izrazil upanje, da bodo takšni razpisi na voljo tudi v bodoče, saj se v občini trudimo zagotoviti čim boljše ter enakovredne pogoje za izobraževanje otrok, ob zavedanju, da gre za investicijo v našo prihodnost.

Ravnatelj OŠ Franja Malgaja Šentjur Marjan Gradišnik pa je izrazil zadovoljstvo nad izvedenimi deli, ki jih je čakal dolga leta in poudaril, da se vlaganje v energetsko sanacijo že obrestuje, saj so že minulo zimo beležili prihranek pri porabi energentov.

Oba sta učencem in učiteljem zaželela dolge in prijetne počitnice ter nato še simbolno razvezala trak na tabli, ki na prenovljenem objektu informira, da gre za 680 tisoč evrov vredna dela, pokrita s evropskimi in občinskimi sredstvi. Današnja obeležitev je bila posebno doživetje tudi z častnega občana Občine Šentjur Mihaela Bučarja, ki je na ta dan pred natanko pol stoletja zaključil osnovno šolanje v OŠ Franja Malgaja Šentjur.

polovicka_celje_klik