Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Rogaška Slatina zaključuje še eno pestro šolsko leto (foto)


images_slike3_ured6_rogaska_solski_center_rogaskaOb zaključku šolskega leta so na Šolskem centru Rogaška Slatina tudi letos pripravili tradicionalno zaključno prireditev. V četrtek, 18. 6. 2015, so na odru Kulturnega centra Rogaška Slatina podelili javne pohvale, srebrna in zlata priznanja z regijskih in državnih tekmovanj, bronaste in srebrne plakete šole ter najvišje nagrade – nazive športnik šole, kulturnica šole in dijakinja šole za šolsko leto 2014/15.

Prireditev so pripravili kot posebno izdajo šolskega časopisa Glažovna. Uvodnik je namesto glavne urednice tokrat spisala ravnateljica Dubravka Berc Prah.

Javne pohvale so prejeli dijaki oz. skupine dijakov, ki so se s svojim delom na različnih področjih v minulem šolskem letu še posebej izkazali. To so: Mitja Škorja, Luka Drofenik, Patricija Vahen, Mihaela Sitar, Tadeja Šket, Lucija Polajžer, Katja Stojnšek, Gregor Bevc, Sebastijan Plevnik, Iztok Halužan, Vito Podgoršek, Nika Bele, Pia Novak, dijaki, ki so pripravljali okrogle mize v projektu “Kako preprosto je reči: Ne vem!”, uredništvo šolskega spletnega časopisa Glažovna, ekipa šolskega radia Glažovna, kulinarični krožek in košarkarska ekipa.

zakljucek_sc_rogaska_2

Mentorji so najuspešnejšim dijakom podelili 21 srebrnih priznanj z regijskih in državnih tekmovanj ter pet zlatih priznanj. Najvišja priznanja so osvojili Marko Tacer na tekmovanju Bober, Luka Tacer iz razvedrilne matematike in geografije, Mateja Počivalšek iz geografije ter Natalija Govedić iz razvedrilne matematike.

zakljucek_sc_rogaska_3

ŠC Rogaška Slatina dijakom ob koncu šolanja podeljuje bronaste plakete za posebne dosežke na področju prepoznavnosti šole v širšem slovenskem in/ali mednarodnem prostoru v vseh letih šolanja. Letos so jih iz rok ravnateljice prejeli naslednji dijaki 4. letnika: Blaž But, Barbara Belcer, Staša Krajnc, Anita Hudina, Manca Mrkša, Tim Čuček, Urška Anderlič, Timotej Napast, Blaž Pešić, Azra Mušić, Mirna Šafranko, Melani Peer, Teja Kovačič, Jolanda Čonč, Jasmina Kovačič, Kaja Kalečak, Urša Medved, Dominik Došler, Jernej Mlinarič, Klemen Kodrič, Jeanine Anžel, Janja Goršek in Andraž Flis.

zakljucek_sc_rogaska_4

Za odličen uspeh v vseh štirih letih šolanja so srebrne plakete iz rok razredničark prejeli Estera Gjuras, Hana Novaković, Jernej Mlinarič in Andraž Flis.

David Drame je dijak, ki treniranje in igranje košarke uspešno združuje s šolskimi obveznostmi. V minulem šolskem letu je bil eden ključnih členov šolske ekipe, ki je osvojila naslov državnih srednješolskih podprvakov v košarki. S svojim odnosom do dela in soigralcev pa si je prislužil tudi naziv športnika šole v tem šolskem letu.

Letos so prvič podelili naziv kulturnice šole. Za uspešno delo pri ustvarjanju šolskega spletnega časopisa in oddaj šolskega radia, za sooblikovanje in vodenje različnih prireditev ter drugo ga je prejela Tina Fajs.

zakljucek_sc_rogaska_5

Stekleni izdelek za naziv naj dijakinje v tem šolskem letu pa je ravnateljica Dubravka Berc Prah podelila Esteri Gjuras – dijakinji, ki se je uspešno vključevala v življenje in delo šole na praktično vseh področjih: od tekmovanj in raziskovalnega dela do priprave in izvedbe koncertov, prireditev, delavnic in drugih aktivnosti, ki jih je pripravljala in koordinirala kot uspešna predsednica Dijaške skupnosti.

Program so s svojimi točkami popestrili pevci, plesalci in glasbeniki. Predstavili so se šolski pevski zbor, šolski band, pevke Katja Stojnšek, Nika Artič in Nika Kunst ter plesna skupina Kuš Nime.

Dijaki, ki so prireditev pripravili, so pod mentorstvom profesorice Milene Ogrizek obiskovalce tako popeljali skozi vse najpomembnejše dogodke, ki so obogatili minulo šolsko leto na Šolskem centru Rogaška Slatina.

Fotografije s prireditve si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

t/f: TR